Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen week werd Zeeland wakker geschud met opvallend nieuws wat voor de provincie slecht uitpakt. Een van de grootste werkgevers zit in zwaar weer en de marinierskazerne zal wellicht nooit in Vlissingen openen. De gemeente Vlissingen houdt onverzettelijk vast aan de beloofde marinierskazerne voor Vlissingen en weigert over compensatie te praten.

personeel TCR maakt zich zorgen

Omroep Zeeland geeft aan een brief in bezit te hebben waarin de ondernemingsraad van het busvervoer stelt het te betreuren dat er onrust is ontstaan over het uitblijven van een groot deel van de salarisbetalingen bij de TCR Group in Middelburg. 

Onderdeel van de TCR Group is Connexxion Tours wat beschikt over meerdere vestigingen verspreid door heel Nederland. Connexxion Tours B.V., ook handelend onder de naam Connexxion Projexx en Transdev Nederland Tours, is eveneens gevestigd aan de Industrieweg te Middelburg en werd in februari 2018 eigendom van Klaver Vier B.V., onderdeel van de financiële holding waar eveneens Hala B.V., ook bekend als van Fraassen Travelling, en TCR Openbaar Vervoer onder vallen.

Na het afwenden van de voornaamste zorgen voor de betaling van het salaris voor de maand januari wordt het afwachten wat er in de komende weken gaat gebeuren. Ook leveranciers die aan het vervoersbedrijf goederen of diensten leveren maken zich zorgen nu blijkt dat de betalingsachterstanden ook daar zwaar doorwegen. Inmiddels hebben ook medewerkers van een uitzendbureau van hun directie vernomen dat ze tot nader order niet voor TCR mogen werken omdat rekeningen onbetaald blijven.

langer problemen voor vervoerder

De afgelopen jaren ging het de vervoerder uit Middelburg niet echt voor de wind. Het winnen van belangrijke aanbestedingen bleef uit en De Stichting Arduin, die zelf ook de nodige problemen heeft gekend, nam afscheid van TCR. 

De Stichting deed een tweede poging om het vervoer van cliënten van en naar hun dagbesteding beter en efficiënter te regelen. Arduin liet het vervoer in de jaren die daar aan voorafgingen over aan vervoersbedrijf TCR. DAM/NOOT nam het vervoer van cliënten over van vervoersbedrijf TCR. De Stichting beloofde ‘verbetering’ en ‘verduurzaming’ van het vervoer.

Lees ook: Doelgroepenvervoer Walcheren naar Hala Zeeland en Taxi de Vlieger

TCR Group Middelburg
TCR hoofdkantoor Middelburg