Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en met veiligheid als prioriteit nummer één, hebben UITP (de Internationale Vereniging van Openbaar Vervoer) en Messe Karlsruhe de beslissing genomen om de IT-TRANS uit te stellen. Het IT-TRANS-evenement, het grootste in zijn soort en volledig gewijd aan digitalisering in het openbaar vervoer, zou worden gehouden in Karlsruhe, Duitsland van 3 tot 5 maart 2020.

“We hebben de situatie elke dag gevolgd en goed geluisterd naar de informatie en adviezen van de lokale autoriteiten. De veiligheid en het welzijn van al onze exposanten, afgevaardigden en bezoekers is altijd onze topprioriteit, daarom zijn wij van mening dat dit de juiste beslissing is voor alle betrokkenen.”, aldus Mohamed Mezghani, secretaris-generaal van UITP en Britta Wirtz, directeur van Messe Karlsruhe.

De vragen en bezorgdheid over de gezondheid van IT-TRANS-deelnemers zijn afgelopen week aanzienlijk toegenomen, omdat berichten in de media over het coronavirus alarmerender zijn geworden. Wereldwijd overwegen steeds meer landen of lokale autoriteiten beperkingen op te leggen of aan te scherpen voor internationale reizen of voor de organisatie van grote evenementen.

In het licht van deze extreme omstandigheden heeft men geconcludeerd dat men niet langer een veilige omgeving kon garanderen die door de stakeholders wordt verwacht, en heeft  men daarom besloten het evenement uit te stellen.

Lees ook: Karlsruhe krijgt eerste Taxi & Ride-hailing Conference

Britta Wirtz - Messe Karlsruhe
Print Friendly, PDF & Email