Print Friendly, PDF & Email

Personeel van easyJet maakt zich grote zorgen om Corona virus omdat ze naar gebied moeten vliegen, zoals Noord-Italie. Een van hun stewards zegt zelfs tegen Hart van Nederland dat ze worden gedwongen. Als werknemers weigeren, wordt er volgens hem gedreigd met ontslag.

Volgens de steward heeft easyJet twee gezichten. Voor de buitenwereld wordt volgens hem gedaan alsof alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om passagiers en bemanningsleden te beschermen tegen het virus. Maar van binnen gaat het alleen maar om de dienstregeling eigenlijk door te laten gaan, vertelt de man.

Hij heeft kritiek op het beleid van de budgetmaatschappij.

“Onze vluchten gaan vaak via verschillende plaatsen, bijvoorbeeld Amsterdam-Milaan en dan Milaan-Londen bijvoorbeeld. Tussendoor wordt het vliegtuig bij ons niet schoongemaakt.”

In een schriftelijke reactie aan Hart van Nederland ontkent EasyJet dat personeel onder druk wordt gezet om te vliegen, op straffe van ontslag. easyJet geeft aan dat dit niet waar is. Ze bieden ondersteuning bij vragen van bemanningsleden over het Corona virus geven informatie op hun intranet.

Lees ook: EasyJet compenseert vanaf nu alle CO2-uitstoot volledig