Print Friendly, PDF & Email

De Duitse autogroep Volkswagen gaat alle fabrieken in Europa sluiten. De personeelsraad van Volkswagen heeft dat vandaag bevestigd. Dat zou twee of drie weken lang het geval zijn, afhankelijk van de evolutie van het coronavirus hier. In Spanje, Portugal, Italië en Slovakije waren de fabrieken van de VW Group al eerder gesloten. Bij Volkswagen en de filialen werken in totaal meer dan 300.000 mensen, de meesten in Europa. 

Het gaat om alle onderdelen van de groep, dus ook Audi, Skoda, Bentley en vrachtwagenproducenten zoals MAN en Scania. In China heeft de autofabrikant dan weer de fabrieken opnieuw geopend. Daar is het aantal besmettingen met het virus fors gedaald.

Gisteren kondigden de Franse autogroepen Renault en PSA al aan dat ze alle fabrieken in Europa sluiten. PSA omvat Peugeot, Citroën, DS, maar ook het Duitse Opel en het Britse Vauxhall.

Volgens Autoblog is nog niet bekend welke fabrieken zullen sluiten. Natuurlijk is er de fabriek in Wolfsburg. De autofabrikant heeft echter nog veel meer fabrieken in Duitsland: Baunatal (transmissies, uitlaten en dergelijke), Braunschwieg (plastics, stuurhuizen, assen), Chemnitz (motoren), Dresden (e-Golf), Düsseldorf (Crafter), Emden (Passat), Hannover (Transporter) en Zwickau. Daarnaast heeft Volkswagen diverse andere merken die in Duitsland geproduceerd worden, zoals Audi, Porsche en MAN.

Lees ook: Volkswagen meest verkochte wagen in het afgelopen jaar

Volkswagen Polo 2019