Op een paar Transavia-toestellen na die vandaag zijn vertrokken, is Eindhoven Airport een luchthaven waar enkele verdwaalde reizigers rustig afwachten of ze nog huiswaarts kunnen vliegen. In tegenstelling tot alle andere supermarkten in Nederland is het hier niet aanschuiven of hamsteren.

De eens zo drukke luchthaven biedt nu een troosteloze aanblik. RIVM geeft aan dat het controleren van reizigers, die op luchthavens zoals Eindhoven Airport aankomen, geen passende maatregel is. Als reizigers op dit moment gecontroleerd zouden worden op koorts, zouden vooral mensen met griep of een verkoudheid worden opgespoord.

Tijdens ons bezoek zagen we enkele wachtende passagiers met een mondkapje zoeken in de luchthaven naar informatie om alsnog naar huis te vliegen. Op twee na zijn alle service balies inmiddels gesloten. Het altijd drukke restaurant La Place op de eerste verdieping is gesloten en ‘shoppen’ in de luchthaven is er niet meer bij. Veilig is het er wel want de Koninklijke Marechaussee houdt alles nauwlettend in de gaten.

Een taxichauffeur is nergens te bespeuren bij de luchthaven. De Bravo lijndienst tussen Eindhoven Airport en het Centraal Station is wel beschikbaar, maar ook hier geen passagiers. De luchthaven is uitgestorven door het coronavirus dat alles in zijn greep heeft.

privé vluchten in de lift

Met zicht vanuit ons kantoor op de start- en landingsbaan stellen we vast dat het aantal vluchten van privéjets wel is gestegen. Vanaf Eindhoven Airport is sinds de corona-uitbraak een toename met 20 procent bij First Class Aviation.

Vanwege het coronavirus zijn diverse vluchten geannuleerd. Check voor de actuele vluchtinformatie de site van uw airline.

Lees ook: Air France-KLM houdt de bijna de hele vloot aan de grond

Print Friendly, PDF & Email