Print Friendly, PDF & Email

Om bedrijven met een groot stilstaand wagenpark tegemoet te komen, breidt de RDW de verzamelaarsregeling voor schorsen uit. Normaal kunnen met deze regeling alleen oudere voertuigen voordelig worden geschorst. Vanwege de coronacrisis mag de verzamelaarsregeling nu gebruikt worden voor alle voertuigen, ongeacht hun leeftijd. Dit geldt voor 3 maanden. 

Vanwege de getroffen maatregelen van het kabinet staan veel voertuigen in de verhuur-, taxi- en vervoersbranche op dit moment stil. Als reactie op vragen vanuit de sector breidt de RDW vanaf vandaag de verzamelaarsregeling voor schorsen uit.Het is vanaf nu mogelijk om maar voor vijf voertuigen het reguliere schorsingstarief te betalen, voor elk volgend voertuig is de schorsing gratis (dus vanaf het zesde voertuig). 

Deze regeling geldt voor een periode van 3 maanden voor alle voertuigen, ongeacht de leeftijd. Normaal gesproken kunnen alleen oudere voertuigen met deze speciale regeling worden geschorst, maar vanwege de coronacrisis mag de verzamelaarsregeling nu gebruikt worden voor alle voertuigen.

Let op: Als u de schorsing beëindigt binnen één maand na het begin van de schorsing, moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de periode waarin het kentekenbewijs was geschorst.

Door een voertuig te schorsen hoeft een eigenaar voor een bepaalde periode niet aan de voertuigverplichtingen te voldoen (verzekering, motorrijtuigenbelasting en eventueel APK).

Lees ook: Inschrijven van voertuigen weer mogelijk bij de RDW

bussen
80% van de bussen staan stil