De rijscholen en het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheden) hebben ook erg veel last van de coronacrisis, tot nu toe zijn er volgens de nieuwsberichten al meer dan 22.000 rijexamens werden geschrapt vanwege de coronacrisis. Ook zijn alle theorie-examens die na 20 mei gereserveerd stonden en alle praktijkexamens voor autorijders uit de planning gehaald. 

Het Centraal Bureau Rijvaardigheden is druk bezig om oplossingen te bedenken voor dit (contactberoep) probleem, sinds de intelligente Lock down zijn er geen rijlessen, rijexamens, theorie-examens, tussentijdse toetsen, rijtesten, alcohol- en verkeersgedragscurcussen afgenomen. Kandidaten kunnen deze straks kosteloos opnieuw inplannen, meldt het CBR.

achterstanden nog dit jaar wegwerken

Het CBR is aan het nadenken is om theorie-examens en rijexamens weer mogelijk te maken door voldoende afstand te houden tijdens de theorie-examens en speciale folie tussen kandidaat en examinator te plaatsen voor de rijexamens. De speciale folie is bedoeld om verspreiding van het coronavirus te voorkomen doordat er geen fysiek contact is. Het idee wordt op dit moment getest, als het werkt wordt het voorgelegd aan het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de RDW (Dienst Wegverkeer) voor goedkeuring, aldus Alexander Pechtold (directeur CBR).

Lees ook: Leerlingenvervoer kan vanaf 11 mei langzaam van start gaan

RDW
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Ruim 27% procent minder ingecheckt in openbaar vervoer