Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Mike Moons moet nu ander werk zoeken door deze coronacrsis. Het was altijd zijn droom om chauffeur te worden. Na maanden zonder inkomen leggen Roger en Mike Moons nu zelf de boeken neer van hun taxibedrijf Taxi Moons in Ieper en Brugge. Te weinig overheidssteun bracht vader en zoon in een uitzichtloze situatie.

uitzichtloze situatie

Eerst was er het verlies en faillissement van Thomas Cook en nu is er corona. Er belde niemand meer naar Taxi Moons nadat de coronamaatregelen het land in een lock-down hebben geplaatst. Het versoepelen van de maatregelen kwam te laat voor het familiebedrijf uit Ieper. Stichter Roger Moons (69) heeft zelf de boeken neergelegd en werd dinsdag door de rechtbank van koophandel in Ieper failliet verklaard.

water staat aan de lippen stelt GTL

Pierre Steenberghen van GTL luidde eerder de alarmbel voor de Belgische taxisector. De taxiondernemingen die wel nog actief zijn, worden in moeilijke werkomstandigheden en met verlies ingezet voor het vervoer van ziekenhuispersoneel, havenpersoneel, chauffeurs van het openbaar vervoer en terugkerende reizigers uit risicogebieden.

De werkgeversfederatie GTL vroeg aan de overheid om gepaste maatregelen te nemen. Zoals de hinderpremie voor de ondernemingen zonder activiteiten en specifieke financiële en materiële ondersteuning voor diegenen die wel actief blijven.

er volgen nog faillisementen

Ook de taxiondernemingen die wel nog ritten uitvoeren hebben het moeilijk. Op hen wordt gerekend voor noodzakelijke vervoerdiensten, zoals het personeel van ziekenhuizen en openbare vervoersmaatschappijen van en naar huis brengen. Bovendien worden terugkerende reizigers aangemaand om met een taxi naar huis te rijden om hun familie niet in gevaar te brengen. 

Lees ook: Water staat volledige taxisector aan de lippen stelt GTL

Taxi Moons Ieper