Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De Efteling streeft ernaar om op woensdag 20 mei 2020 haar deuren weer te openen voor publiek. In goed overleg met de Veiligheidsregio is een stapsgewijze aanpak naar die heropening bepaald. Met een aantal testdagen waarbij de groep bezoekers zich per stap uitbreidt, kunnen medewerkers wennen aan de nieuwe werkwijzen die continu worden geëvalueerd en verbeterd. Ter voorbereiding op woensdag wordt in Kaatsheuvel hard gewerkt aan allerlei maatregelen die nodig zijn om de eerste gasten veilig te ontvangen. 

De Efteling doet er natuurlijk alles aan om het bezoek aan de Wereld vol Wonderen op een veilige manier te laten verlopen. In het park en bij de verblijfsaccommodaties volgen zij de Nederlandse richtlijnen van het RIVM. Daarnaast voert De Efteling maatregelen door uit het branche protocol van De Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen gebundeld in Veilig Samen Uit.

Een bezoek aan de Efteling zal anders zijn dan het voorheen was. Pardoes, Pepijn en Efteling-medewerker Natascha laten in deze video zien wat er nodig is om jouw veiligheid en gezondheid en die van onze medewerkers te garanderen. Zo zorgen ze samen voor een veilig dagje uit.

De Efteling houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en vraagt de bezoekers zich daar ook aan te houden. Kom dus niet naar het park als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging (tot 38ºC). Voor bezoekers uit het buitenland gelden de Nederlandse maatregelen tijdens hun bezoek aan het themapark of de verblijfsaccommodaties.

Gasten worden na de ticketcontrole direct verschillende richtingen uitgestuurd om een goede spreiding te kunnen waarborgen. Er zijn hekken geplaatst om de routes de verduidelijken. Auto’s worden op aanwijzing van medewerkers verspreid over het parkeerterrein. Als gast krijg je  voor het entreegebouw een plek aangewezen, zodat je niet met te veel personen bij elkaar hoeft te staan. Ook wordt er door middel van bebording en omroepberichten gewezen op de 1,5m afstand.

Algemeen directeur Fons Jurgens legt uit: “In de Wereld van de Efteling zorgen we er altijd al voor dat onze gasten veilig kunnen genieten. Dat is nu niet anders. Wat wel anders is, is wat die veiligheid nu precies inhoudt. We weten als geen ander hoe gasten zich bewegen in ons park en hoe we groepen kunnen spreiden. De kennis die wij hierover hebben opgedaan in de afgelopen 68 jaar zetten we nu, meer dan ooit, in. Gelukkig hebben we alle ruimte, want ons park is meer dan 140 voetbalvelden groot. Daarbij laten we een beperkt aantal gasten toe, dat vooraf hun bezoek reserveert. Zo kunnen we garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit.”

Lees ook: Kampeer met eigen toilet van SVR en Evenementenbranche

De Efteling - Kaatsheuvel