Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het Trammuseum in Brussel kan vanaf morgen, op Hemelvaartsdag, opnieuw bezoekers ontvangen. De jaarlijkse heropening is normaal voorzien begin april, maar moest worden uitgesteld door de lockdown-maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van COVID-19.

Het Museum voor Stedelijk Vervoer van Brussel vzw, kortweg het Trammuseum, zou normaal gezien het zomerseizoen starten op 1 april. Door de lockdown-maatregelen waartoe de overheid besliste in de strijd tegen COVID-19, moest het Trammuseum, net als alle andere musea, de deuren gesloten houden.

De nationale Veiligheidsraad gaf toelating voor de heropening van de musea. Daardoor mag ook het Trammuseum opnieuw bezoekers ontvangen. Ze kunnen op 2.900m² tentoonstellingsruimte een groot gedeelte van de vaste collectie voertuigen bewonderen die de hoofdstad de afgelopen 150 jaar bedienden.

Het Trammuseum opent de deuren op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei. Het museum zal ook bezoekers ontvangen op zaterdag 23 en zondag 24 mei van 13 tot 17 uur. Voor de volgende openingsdata en tijden kunnen bezoekers de website raadplegen www.trammuseum.brussels.

Om de corona-maatregelen van de Belgische overheid te respecteren rijden er voorlopig geen historische voertuigen, is het aantal toegelaten personen in de tentoonstellingsruimte beperkt tot 125 per uur en wordt de bezoekers gevraagd de afgebakende route te volgen, zodat ze elkaar niet kruisen op minder dan anderhalve meter.

De verkoop van toegangskaartjes gebeurt via de website van het museum: https://trammuseum.brussels/nl/heropening-van-het-museum/ De verkoop van toegangstickets blijft ook nog altijd mogelijk aan de ingang van het museum, maar alleen als het aantal aanwezige bezoekers het toelaat en mits elektronische betaling. Info: www.trammuseum.brussels

Lees ook  Europa: VVD waarschuwt voor spionagegevaar in Chinese auto's

Trainworld, ook in Brussel, is inmiddels al open. De speciale Delvaux-tentoonstelling is verlengd tot 30 juni. Het Spoorwegmuseum in Utrecht gaat pas op 1 juni open. Tickets kunnen vanaf 25 mei worden gereserveerd.

Trammuseum Brussel
Personenvervoer Magazine
gelezen in Personenvervoer Magazine