[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Na maanden van aangepaste dienstregeling en extreme rust in de treinen door de coronacrisis, is dan nu eindelijk de dag aangebroken dat de treinen weer volgens de volledige dienstregeling gaan rijden. Gisteren is de mondkapjesplicht al ingegaan en vanaf vandaag is de dienstregeling weer normaal. 

Toch was het vanmorgen niet drukker in de treinen dan afgelopen weken, de NS spreekt van een rustige ochtendspits. Medewerkers van NS vonden vandaag een spannende dag en keken er een beetje tegenop, ze waren bang voor veel reizigers en dus drukte in de treinen. Er zijn uiteraard allerlei maatregelen getroffen op stations en in de trein.

Reizigers zijn verplicht om een mondkapje te dragen bij het in stappen, ze hoeven het mondkapje vooralsnog niet te dragen op het station of perron. De mondkapjes zijn onder andere te koop in de Kiosken op de stations. De treinen kunnen een flink aantal minder passagiers vervoeren dan normaal. In de treinen zijn groene stickers aangebracht op de stoelen waar passagiers mogen gaan zitten. 

Op stations zijn de trappen in twee delen gesplitst, om te voorkomen dat reizigers door elkaar naar beneden en boven lopen. Controleurs en conducteurs hoeven niet actief reizigers eruit te pikken die zich niet aan de corona-voorschriften houden maar ze houden wel toezicht. Dit blijkt uit het protocol dat de OV-sector heeft opgesteld samen met de bedrijven in het openbaar vervoer en het Rijk.

De Telegraaf schreef gisteren: “Omdat het tweede pinksterdag was, waren er een stuk minder reizigers. Maar de meeste mensen die reisden, wisten dat ze een mondkapjes moesten dragen. Alleen voor de buitenlandse reizigers geldt dat niet altijd. Maar het wordt in het Nederlands en Engels op de stations omgeroepen, dus mensen weten dan alsnog dat ze een mondkapje moeten aanschaffen”, aldus een woordvoerster van de NS.

Lees ook: Rotterdamse Taxi St-Job bedenkt unieke actie voor horeca

Lees ook  Tekort aan bussen kan niet dienen als excuus voor reizigersongemak
Print Friendly, PDF & Email