[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 99,9 procent van het coronavirus sterft bij hoge temperaturen. Warmte is de sleutel tot het doden van het coronavirus, aldus Travis Glenn, hoogleraar milieuwetenschappen aan de University of Georgia College of Public Health in UGATODAY. Het wordt snel erg heet in de auto als deze in de zon staat. Als het buiten 28 graden is dan is het in de auto al heel snel 43 graden of warmer. Uit onderzoek blijkt dat 99,9 procent van het coronavirus binnen 20 minuten gedood wordt als de temperatuur 54 graden is. Bij temperaturen van 65 graden wordt 99,9 procent van het coronavirus binnen 5 minuten gedood.

Als de auto in de zon geparkeerd staat worden deze temperaturen in een mum van tijd makkelijk bereikt. Uit onderzoek van de universiteit van Georgia blijkt dat het coronavirus ongeveer een dag leeft op karton en papier en ongeveer 3 dagen leeft op roestvrijstaal en plastic. Is het nu verstandig om alles wat niet in de wasmachine of droger kan, misschien in de auto te leggen? En dient de auto als nieuwe coronadoder?

Ook de auto-industrie is hier mee bezig, Automerk Fiat heeft een ‘D-Fence pack’ ontwikkeld. Je kunt dit pakket in je nieuwe Fiat laten installeren. In dit pakket zitten producten die goede hygiëne mogelijk maken in de auto. Door de coronacrisis is er meer vraag naar een schone en veilige omgeving. Ook draagt dit pakket een steentje bij aan een schoner milieu. Het ‘D-Fence pack’ bestaat uit een UV-C lamp (UV-C-Cleaner), interieur filter (Mopar Prime-Filter) en een luchtreiniger (AIR Purifier). Dit pakket wordt in je Fiat geïnstalleerd voor 245 euro.

Lees ook  De toekomst is elektrisch maar kennisachterstand remt groei elektrisch rijden

Het Amerikaanse automobielconcern Ford heeft samen met de Universiteit van Ohio een nieuwe techniek ontwikkeld. Ze hebben aan een aantal politieauto’s, als proef in Amerika over-the-air software update geleverd. Deze software update zorgt ervoor dat er na een dienst een kwartier lang hete lucht door de politieauto blaast. Dit om 99 procent van de virussen te doden. De temperatuur in de auto loopt op tot ongeveer 56 graden. Zou dit iets kunnen zijn voor alle auto’s in de toekomst?

Lees ook: KNV gaat er van uit dat Rijk meerkosten zal betalen

Print Friendly, PDF & Email