Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Luchtvaartmaatschappij Transavia gaat weer langzaam uitbreiden met vliegen. Ze willen stap voor stap hun netwerk weer opstarten. Vanaf vandaag start Transavia met vluchten naar Malaga, Lissabon en Faro. Vanaf 11 juni komen daar nog 2 extra bestemmingen bij, Alicante en Porto. Vanaf 15 juni komt er weer een extra bestemming bij, dan vliegen ze ook op Athene. Vanaf 18 juni wordt de grootste stap gezet, dan worden er nog meer bestemmingen toegevoegd, dan wordt er weer gevlogen op diversen plaatsen in Italië, diversen plaatsen in Spanje, Belgrado, Keflavik, Ljubljana, Nice, Thessaloniki en Split. Vanaf vandaag vliegen ze weer vanaf Amsterdam, vanaf 18 juni wordt er weer gevlogen vanaf Rotterdam en Eindhoven.

Uiteraard wordt er elke week door Luchtvaartmaatschappij Transavia bekeken en in de gaten gehouden of er nieuwe bestemmingen aan toegevoegd kunnen worden. Vanzelfsprekend staat de veiligheid voor passagiers en medewerkers aan boord voorop. Er wordt gekeken naar de lokale beperkingen en ontwikkelingen van desbetreffende bestemming. Op het vliegveld wordt er nauwlettend in de gaten gehouden dat iedereen afstand van elkaar houdt. 

Het is in een vliegtuig niet mogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Transavia benadrukt dat er op de grond en aan boord Hygiëne maatregelen zijn genomen om het vliegen zo veilig mogelijk te maken. Er zijn speciale HEPA-filters in de toestellen geplaatst, deze maken de lucht vrij van ziekteverwekkers. Personeel en reizigers vanaf 13 jaar moeten verplicht mondkapjes dragen tijdens de vlucht. Het doel van Transavia is om eind juni weer 175 vluchten per week uit te voeren.

De 1,5 metermaatregel geldt niet voor vliegtuigen, aldus Transavia-woordvoerster Claudia Metz. ,,Dat werkt gewoon niet”, zegt ze. Er worden dan ook geen stoelen vrijgehouden door Transavia, om ruimte te scheppen. ,,Wel hebben we extra hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen.” Zo moeten reizigers en bemanning mondkapjes dragen die ook de neus bedekken, is er ontsmettingsgel voor de passagiers en worden vliegtuigen extra vaak gereinigd.

Lees ook: Reizen naar andere landen kan enkel op eigen risico

Eindhoven Airport