[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Johan Pouw van Pouw Vervoer in Vianen maakt de actie zaterdagavond bekend aan Hart van Nederland.  Pouw spreekt naar eigen zeggen over 90 procent van de touringcarbranche. Brancheorganisatie KNV Busvervoer heeft de afgelopen weken lang gelobbyd en gewerkt aan een strenge richtlijn om vanaf 1 juni weer 30 mensen te mogen vervoeren. Touringcarbedrijven staan al langer in de kou wanneer het om een herstart van de sector gaat.

“Het gaat om zo’n 200 familiebedrijven, die er allemaal min of meer hetzelfde in staan. Eventuele boetes nemen de bedrijven voor lief.”, aldus Johan Pouw.

Nederlandse touringcarbedrijven gaan de corona-richtlijnen willen dezelfde regels die worden gehanteerd binnen het openbaar vervoer. De ondernemers zijn het niet eens met het afschieten van hun plannen voor versoepeling van de maatregelen. Daarom vervoeren ze vanaf zaterdag 30 mensen per bus, in plaats van de toegestane dertien.

Voor het openbaar vervoer is door de overheid wel een uitzondering gemaakt om dagelijks 30 mensen te kunnen vervoeren, voor de touringcarbranche geldt dat niet. En ook in vliegtuigen reizen meer dan 30 mensen in dezelfde ruimte.

Lees ook: Touringcarsector dreigt om te vallen door kapitaalintensiteit

bussen
stilstaande touringcars
Print Friendly, PDF & Email