[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De Nederlandse vliegmaatschappij Corendon verkeert net als veel anderen in de reiswereld in de problemen door de coronacrisis. Ceo Steven van der Heijden van vliegmaatschappij Corendon vertelt in een interview met het AD dat ze wat betreft marges en boekingen op weg waren naar het beste jaar ooit, totdat het coronavirus om de hoek kwam kijken. Ze hebben steun van de overheid gekregen om te kunnen overleven.

“We hebben de banken nodig om ons door de zwaarste periode heen te helpen. We zijn in onderhandeling over extra kredieten, het gaat daarbij om een regeling waarbij de overheid voor grote bedrijven garant staat voor 80 procent. Het is niet zo dat we die financiering automatisch krijgen. We moeten aantonen dat we levensvatbaar zijn”.

Vliegmaatschappij Corendon gaat met pijn in hun hart ongeveer een kwart van hun werknemers ontslaan, dit zijn zo’n 100 mensen. Ze moeten dit doen om kosten te besparen, willen ze deze crisis overleven. Volgens van der Heijden worden de werknemers die dadelijk als eerste worden ontslagen ook weer als eerste aangenomen bij Corendon als het weer aantrekt. Corendon kondigde al eerder aan dat ze hun krachten gaan bundelen met vakantiepark Europarcs. Reizigers die een voucher hebben gekregen omdat hun reis niet door kan gaan vanwege de coronacrisis, kunnen hun voucher ook inleveren voor een verblijf op één van de veertien Nederlandse resorts. Van der Heijden is trots op de samenwerking met Europarcs en is blij dat hij reizigers een alternatief kan aanbieden deze zomer gedurende de coronacrisis.

“Omdat onze resorts verspreid liggen door het land, kan de klant zelf kiezen in welke regio hij zijn vakantie wil vieren. Wij nemen hopelijk voor veel mensen, door de vouchers te accepteren, hun vakantiezorgen weg. Deze samenwerking zien we dan ook als het nemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in deze moeilijke tijd voor iedereen”, verklaren Wim en Wouter Vos namens de EuroParcs-directie.

Lees ook: Beloningen van de topmannen in vervoerssector het hoogst

Print Friendly, PDF & Email