[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

¡OLÉ! Spanje heeft de noodtoestand vandaag opgeheven en de grenzen weer geopend voor reizigers. De langste dag van het jaar luidt niet alleen het begin van de zomer in maar zal de geschiedenisboeken in gaan als de dag dat er een einde kwam aan de lock-down in Spanje. Na 100 dagen van isolatie is er een einde gekomen in bijna heel het land aan de ‘coronasluiting’ en kunnen buitenlanders uit EU- en Schengenlanden weer naar Spanje reizen. Zelfs de Engelsen hoeven niet in quarantaine bij aankomst.

estado de alarma

De grenzen gingen op 16 maart op slot, dat wil zeggen dat de grenzen fysiek wel open waren maar dat er weer grenscontroles waren ingevoerd en burgers uit andere EU-landen en de Schengenzone niet zomaar Spanje konden binnenkomen. Maar de grenscontroles zijn op zondag 21 juni komen te vervallen en inwoners van de EU en Schengenzone inclusief Groot Brittannië mogen Spanje weer binnenkomen zonder de verplichte 24-daagse quarantaine.

geen quarantaine plicht

Spanje ziet ook af van een eerder aangekondigde verplichte coronaquarantaine voor Britse bezoekers. De Spaanse regering overwoog dezelfde maatregel te nemen die Londen eerder trof, maar besloot daar op het laatste moment op terug te komen. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken liet de Britse omroep BBC weten dat Britten gewoon kunnen komen, net als bezoekers uit een reeks andere Europese landen. Het besluit af te zien van quarantaine zou zijn genomen uit respect voor de 400.000 Britten met een tweede huis in Spanje.

Canarische eilanden

De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. De Nederlandse overheid heeft eveneens de code oranje omgezet naar code geel voor de eilanden La Palma, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, El Hierro en La Gomera. 

Lees ook: Meeste Europese en nabijgelegen landen openen grenzen

spanje
Print Friendly, PDF & Email