PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Autofabrikant Renault komt naar buiten met cijfers


Met de pandemie van Covid-19 heeft autofabrikant Groupe Renault de verkoop en industriële activiteiten in de meeste landen vanaf half maart opgeschort en zag Groupe Renault de autoverkoopverkoop in de eerste helft van 2020 met 34,9 procent dalen tot 1.256.658 auto’s. De daling van het verkoopvolume van autofabrikant Groupe Renault was voornamelijk te danken aan de hoge blootstelling aan landen die een strikte lockdown hebben ondergaan. Groupe Renault is het moederbedrijf van Lada, Dacia, Alpine, Renault en Renault Samsung motors.

Elektrisch voertuig: ZOE-leider in een groeiende markt

Het verkoopvolume van de elektrische Renault Zoe steeg wel wereldwijd met 38 procent, met meer dan 42.000 verkochte voertuigen in het eerste halfjaar. In Europa is ZOE de bestverkochte auto met een verkoopgroei van bijna 50 procent tot 37.540 auto’s en bereikte in juni een recordniveau van bestellingen met bijna 11.000 bestellingen.

In Europa bedroeg de verkoop van de Groupe Renault 623.854 auto’s, dit is een daling van 41,8 procent. De groep vernieuwde met succes al haar B-segmentmodellen onder het merk Renault (Clio, Captur en ZOE). De Nieuwe Renault Clio was in de eerste helft van het jaar het bestverkochte voertuig binnen het B-segment in Europa, met 102.949 verkochte exemplaren.

‘De wereld maakt een ongekende crisis door met een grote impact op ons bedrijf. Zodra het herstel begon, mobiliseerden onze fabrieken en ons verkoopnetwerk zich snel om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, terwijl de vraag in juni werd aangehouden door overheidssteunmaatregelen in Europa. We beginnen de tweede helft van het jaar met een zeer hoog orderniveau, een bevredigend voorraadniveau, een stijgende prijspositionering over het hele assortiment en een nieuw E-TECH Hybrid-aanbod dat uniek is in zijn segment en al heel goed ontvangen’: aldus Denis le Vot, lid van het Executive Committee, Senior Vice President Sales and Regions van Groupe Renault

Lees ook: Nederland krijgt 62 miljoen euro voor infrastructuurprojecten

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Autofabrikant Renault komt naar buiten met cijfers

Geef een reactie