We zitten midden in de zomervakantieperiode en veel mensen zijn lekker een paar dagen vrij of hebben vakantie. Veel mensen blijven door de coronacrisis gewoon in Nederland dit jaar. Aan het weer zal het niet liggen, we hebben de aankomende dagen een hittegolf in Nederland. Deze warmte kan voorlopig nog wel even aanhouden en gaat temperaturen bereiken van 30 graden en hoger. Dat wordt flink puffen en zweten met z’n allen. De één vindt deze temperaturen geweldig en voor de ander mag het wel wat minder warm. Eén ding is zeker voor het weer hoeven we de aankomende dagen in ieder geval niet naar Spanje op vakantie. 

Mensen trekken met deze dagen vaak massaal naar de stranden en vele watertjes in ons land om verkoeling te zoeken. Dat wordt dus waarschijnlijk dringen geblazen op deze plekken en aansluiten in de file. Dat is in deze coronatijden onwenselijk en niet de bedoeling. We moeten ons wel aan de anderhalve meter regel houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

De gemeente Den Haag plaatste eerder deze week dan ook een bericht op hun website over hoe je een mooie stranddag in de gemeente Den Haag viert en slim hier naartoe reist en aan welke richtlijnen je je moet houden. Met dit dringende reisadvies en een aantal specifieke maatregelen, wil Den Haag ervoor zorgen dat iedereen die dat wil plezierige dagen kan beleven langs het 11 kilometer lange zandstrand. Hun dringende advies is dan ook om niet met de auto naar de kuststrook te komen maar om bij binnenkomst in Den Haag te parkeren en van daaruit met de bus, tram, fiets of scooter naar het strand te gaan. Ook worden er onder andere extra handhavers en verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden.

‘Eenmaal op onze 11 kilometer lange en gemiddeld 100 meter brede stranden, hebben mensen in principe de ruimte om zich aan de 1,5 meter afstand te kunnen houden. De uitdaging zit ‘m vooral in het bereiken van het strand. Dat begint met slim reizen en daarom doen wij een dringend beroep op de eigen verantwoordelijkheid van toeristen en dagjesmensen: neem naast zonnebrand ook gezond verstand mee! Daarnaast zijn er nog prachtige parken direct grenzend aan de kust en kunnen bezoekers ook overwegen pas later naar Den Haag te reizen, want de zon gaat pas rond half tien onder’, aldus loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer.

Lees ook: Opening COVID 19 testcentrum op Eindhoven Airport

Print Friendly, PDF & Email