Waar veel landen afgelopen tijd weer open zijn gegaan voor buitenlandse toeristen, heeft Indonesië volgens diverse mediaberichten besloten om het openen van de grenzen voor buitenlandse toeristen uit te stellen tot waarschijnlijk eind december dit jaar. Sinds maart dit jaar geldt een reisverbod voor buitenlandse toeristen voor Indonesië. Dit door de coronapandemie die nog steeds heerst wereldwijd. Indonesië heeft ongeveer 270 miljoen inwoners en daarvan zijn er ruim 133.000 corona besmettingen geregistreerd in Indonesië en ongeveer 6.000 doden door de gevolgen van COVID-19.

Coördinerend minister van Maritieme Zaken en Investeringen, Luhut Binsar Pandjaitan zei volgens CNN indonesia dat Indonesië de toeristische sectorpas eind 2020 zou openstellen voor buitenlandse toeristen en hoopt dat het binnenlandse toerisme hierdoor weer op gang komt. Dit zei hij in een Webinar gehouden door APINDO afgelopen donderdag. 

Het eiland Bali is de meest bezochte plek in Indonesië door buitenlandse toeristen en ongeveer 60 procent van de economie is afhankelijk van het toerisme. Het is nog niet bekend of het vakantie-eiland Bali wat aanvankelijk vanaf 11 september weer open zou gaan voor buitenlandse toeristen, toch opengaat. Dit is afwachten. Sinds eind juli mogen wel lokale mensen uit Indonesië, Bali weer binnen. Het vakantie-eiland Bali lijdt net als vele andere landen enorm onder deze coronacrisis, normaal barst het van de toeristen. Het is nu al maanden vreselijk stil op onder andere de stranden en trekpleisters van dit eiland.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met ingang van 16 augustus voor delen van de volgende landen de status van het reisadvies ook weer gewijzigd van geel naar oranje (alleen essentiële reizen): België: Brussel; Frankrijk: Parijs en Bouches de Rhône (het gebied rond Marseille); Spanje: Navarra, Madrid, Burgos, Salamanca in de regio Castilië en León, Almeria in de regio Andalusië en de Balearen met onder meer Mallorca en Ibiza. De Nederlandse overheid adviseert om bij terugkomst in Nederland uit deze gebieden 14 dagen in quarantaine te gaan.

Lees ook: Geen directe vluchten tussen Nederland en Marokko

Print Friendly, PDF & Email