In de aanloop naar het nieuwe school- en collegejaar start de gemeente Den Haag deze week een campagne om scholieren en (aankomende) studenten te waarschuwen voor de risico’s van corona, hen aan te sporen zich aan de maatregelen te houden én zich te laten testen bij klachten. Dat doet de gemeente op plekken waar jongeren te vinden zijn: online, maar ook via de digitale reclamezuilen op de meest bezochte plekken in de stad. 

‘Ik hoop dat alle jongeren volop kunnen genieten van de start van het nieuwe school- en collegejaar, al gaat het dit keer wat anders dan normaal, want het moet wel veilig en verantwoord. En gelukkig kan er alweer veel meer, maar het coronavirus is nog niet verdwenen. Dat betekent dat we ons allemaal aan de maatregelen moeten blijven houden, jong en oud. Dus, heb je klachten? Pak je verantwoordelijkheid en laat je testen. Het is snel, gratis en gemakkelijk’, aldus onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer.

Een coronatest is gratis, je oma onbetaalbaar 

De komende drie weken is de jongerencampagne in verschillende vormen terug te zien, online en in de stad. Via posters in de digitale reclamezuilen en een video die verspreid wordt via social mediakanalen. Hierin roepen jongeren hun leeftijdsgenoten op zich aan de maatregelen te houden en zich te laten testen. Zo luidt een poster ‘Een coronatest is gratis, je oma onbetaalbaar’ en een andere ‘Je test toch ook bij een SOA, waarom niet bij corona?’ Zowel de posters als de video zijn mede tot stand gekomen dankzij ideeën en wensen van jongeren, onderwijsinstellingen en studie- en studentenverenigingen.

Testlocaties in Den Haag en omgeving

Sinds 1 juni kan iedereen met milde klachten (hoesten, keelpijn, verkoudheid en/of koorts) door de GGD getest worden op het coronavirus (dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt). Kijk voor alle informatie op de gemeentelijke website doewatmoet.nl of de website van GGD Haaglanden. Testlocaties in Den Haag en omgeving: in het centrum van Den Haag, aan de Lange Lombardstraat 35, in Nootdorp bij het Van der Valk hotel aan de Gildeweg 1, in Leidschendam, voor HMC Antoniushove aan de Burgemeester Banninglaan 1, in Naaldwijk tegenover het gemeentekantoor, Laan van de Glazen stad 1 en binnenkort in HMC Bronovo, aan de Bronovolaan 5 in Den Haag.

Lees ook: Geen polonaises, scholen open en thuiswerken blijft de norm

Den Haag Stadhuis
Print Friendly, PDF & Email