Print Friendly, PDF & Email

Het coronavirus begint in veel landen weer op te laaien, er komen steeds meer besmettingen bij wereldwijd. Eerder werd al bekend dat Indonesië dit jaar dicht blijft voor buitenlandse toeristen. Misschien is dit wel een hele verstandige keuze en hadden meer landen dicht moeten gaan of dicht moeten blijven voor buitenlandse toeristen. Het valt op dat er na de afgelopen vakantieperiode weer meer besmettingen zijn dan voor deze vakantieperiode, toen in veel landen de grenzen nog dicht waren. De Nederlandse overheid heeft vanaf vannacht het reisadvies voor heel Spanje, inclusief de Canarische eilanden, Balearen en drie regio’s in Frankrijk aangepast van code geel naar code oranje.

De besmettingsgraad van het coronavirus is in heel Spanje toegenomen. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reis alleen naar Spanje als het noodzakelijk is. Na een verblijf in Spanje moet je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. In sommige delen van Frankrijk neemt het aantal Covid-besmettingen toe, zoals in de regio’s Sarthe, Hérault en Alpes Maritimes. De kleur van deze gebieden is op de kaart aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen; geen vakanties). De besmettingsgraad is nog steeds hoog in Parijs en in de regio Bouches-du-Rhône. Voor deze stad en regio blijft kleurcode oranje gelden. Na een verblijf in de oranje gebieden moet je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dit moment blijven de rest van de regio’s in Frankrijk op de kaart ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s). Je kunt op vakantie naar Frankrijk maar blijf waakzaam voor het virus. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen. 

Door deze kleurcode aanpassing afgelopen nacht zullen naar schatting duizenden Nederlanders bij thuiskomst in Quarantaine moeten. Reisorganisatie Corendon en Tui hebben volgens de NOS momenteel ongeveer 5300 vakantiegangers in Spanje zitten. Deze organisaties zullen contact opnemen met deze reizigers om te overleggen wat ze willen. Reizigers die nog naar Spanje zouden vertrekken worden geïnformeerd dat hun reis niet door kan gaan.

Lees ook: Nieuwe coronamaatregel reden annulering vakantiewoning

vakantie