PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Parkeerwekker voorkomt parkeerboetes in 10 steden


Onlangs is de online-dienst, Parkeerwekker, in tien Nederlandse steden geïntroduceerd. Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Bergen op Zoom, Delft, Diemen, Groningen, Leiden, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Met de online-dienst van Parkeerwekker is het voor bewoners van diverse steden mogelijk een alert te ontvangen zodra er een scanauto van de parkeerbeheerder bij de gebruiker door de straat rijdt.

Met de komst van scanauto’s in diverse steden regent het onnodige parkeerboetes. Dit zorgt voor frustratie bij burgers. De initiatiefnemers van Parkeerwekker hebben iets bedacht om deze parkeerboetes en daarmee de frustratie te voorkomen.

Gebruikers kunnen na aanmelding via parkeerwekker.nl hun camera koppelen aan de website. De website verwerkt met behulp van kunstmatige intelligentie de camerabeelden en beoordeelt of er een scanauto is langsgereden. Wanneer een scanauto is gedetecteerd stuurt de website een alert naar het mobiele nummer van de gebruiker. De gebruiker kan, indien hij is vergeten om te betalen, alsnog binnen vijf minuten een parkeeractie starten. De onnodige boete en frustratie wordt hiermee voorkomen.

Ik ben erg vergeetachtig. Sinds de gemeente met die scanauto’s voorbij komt krijg ik continu boetes. Fijn dat ParkeerWekker mij berichtjes stuurt om mij te helpen herinneren om een parkeeractie te starten’ aldus Raymond, Amsterdam.

De online-dienst van Parkeerwekker is in de volgende tien Nederlandse steden actief: Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Bergen op Zoom, Delft, Diemen, Groningen, Leiden, Rotterdam, Tilburg, en Utrecht. De dienst is niet gratis. De gebruiker kan via de website credits kopen om de alerts te ontvangen.

Lees ook: Utrecht ziet deelstepjes liever niet op de openbare weg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Parkeerwekker
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Parkeerwekker voorkomt parkeerboetes in 10 steden

Geef een reactie