Print Friendly, PDF & Email

Zitten we in een tweede coronagolf? Of komen er meer coronabesmettingen aan het licht omdat we meer testen? Plaatselijk worden in steeds meer landen lockdownmaatregelen getroffen. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken heeft gisteren weer diverse aanpassingen gedaan in het reisadvies naar bepaalde landen. Steeds meer gebieden in Frankrijk kleuren van geel naar oranje op de kaart. Dit door de toename van het aantal coronabesmettingen. Vorige week werden ook al twee populaire gebieden in Frankrijk uitgesloten voor vakanties en veranderd naar code oranje, namelijk de hoofdstad Parijs en het kustgebied Bouches-du-Rhône aan de Middellandse Zee, rondom Aix-en-Provence en Marseille.

Gisteren heeft het Ministerie van Buitenlandse zaken het reisadvies op de website Nederlandwereldwijd weer aangepast. In een aantal departementen in Frankrijk is de COVID-besmettingsgraad ernstig toegenomen. Dit geldt voor de volgende departementen: Aveyron, Bas-Rhin, Haute-Marne, Indre et Loire, Landes, Marne, Meurthe et Moselle, Seine Maritime, Tarn en Vienne. De kleur van deze gebieden is op de kaart daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen; geen vakanties). Reizigers die terugkomen uit deze oranje gebieden moeten in Nederland 10 dagen thuis in quarantaine.

De bemettingsgraad is nog steeds hoog in Parijs, de departementen Ain, Alpes Maritimes, Bouches-du-Rhône, Corse-du-Sud, Côte-d’Or, Essonne, Gard, Gironde, Haute-Corse, Haute-Garonne, Hauts-de-Seine, Hérault, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, Loiret, Maine-et-Loire, Nord, Pas-de-Calais, Puy-du-Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales, Rhône, Sarthe, Seine-et-Marne, Seine-Saint-Denis, Tarn-et-Garonne, Val-de-Marne, Val-d’Oise, Var, Vaucluse en Yvelines. Voor deze gebieden blijft kleurcode oranje gelden. Reizigers die terugkomen uit deze oranje gebieden moeten in Nederland 10 dagen thuis in quarantaine. Zondag melde de Telegraaf dat er in Frankrijk in een dag tijd 10.569 nieuwe coronabesmettingen bij zijn gekomen.

Ook het reisadvies voor Tsjechië is gisteren op de website Nederlandwereldwijd aangepast, het hele land is nu code oranje gekleurd. Het aantal coronabesmettingen is in Tsjechië toegenomen. Het reisadvies naar de Oostenrijkse steden Innsbruck en Wenen is gisteren veranderd van geel naar oranje, daar zijn het aantal besmettingen met het coronavirus ook ernstig gestegen. Het is afwachten welke steden of landen er de aankomende tijd ook nog gaan veranderen naar code oranje.

Lees ook: Voorlichtingscampagne duurzame scooter recycling