Print Friendly, PDF & Email

Werk thuis, tenzij het niet anders kan, dat is het dringend verzoek van het kabinet aan bedrijven die de verantwoordelijk moeten nemen voor het personeel. Thuiswerken wordt nu opnieuw de norm in Nederland. Wie niet anders kan mag wel naar het werk. Maar als er een besmetting is op kantoor, dan kan de werkplek voor 14 dagen sluiten. Beperk het aantal reizen en kom je terug uit een gebied met een oranje reisadvies vanwege corona, dan ga je 10 dagen in thuisquarantaine. In het openbaar vervoer blijft het dragen van een niet- medisch mondkapje verplicht.

Per 29 september 18.00 uur gelden extra landelijke maatregelen. In de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is het advies een niet medisch mondkapje te dragen tijdens het winkelen. Winkeliers kunnen klanten weigeren die zich daar niet aan houden, alhoewel het de vraag is welke winkelier dat gaat doen. Thuis achter de voordeur geldt maximaal 3 personen, exclusief kinderen t/m 12 jaar. 

“We schalen op naar landelijke maatregelen om het virus voor te blijven, de pas af te snijden”, aldus Minsiter Hugo De Jonge.

De Horeca dient vanaf 21 uur geen nieuwe gasten meer binnen te laten en moet uiterlijk om 22.00 uur de deuren sluiten. De sluiting van afhaalrestaurants dienen uiterlijk om 2.00 uur te stoppen en de verkoop van alcohol na 22.00 uur is verboden. Het kabinet wil geen publiek meer bij sport, zowel amateur als professioneel en sportkantines worden gesloten. 

Op doorstroomlocaties, bijvoorbeeld musea en monumenten, geldt een bezoek op basis van een reservering per tijdsvak. Binnen in gesloten ruimten mogen in totaal 30 personen aanwezig zijn. Buiten is de regel maximaal 40 personen. Zowel binnen en buiten geldt de regel van maximaal 4 personen zowel binnen als buiten.

Lees ook: Spannende editie vakbeurs Taxi-Expo op 8 oktober in Houten

Premier Rutte