Print Friendly, PDF & Email

De Fietsersbond meldt in een persbericht op hun website dat zij en ROV Zuid-Holland tien korte instructieve filmpjes hebben gemaakt over veilig fietsen op de elektrische fiets. Hierin pakt TestKees verschillende onderwerpen bij de kop en geeft handige tips over waar je op moet letten als je veilig elektrisch ondersteund wil fietsen. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een e-bike? Hoe kun je zo veilig mogelijk fietsen en welke materialen maken het fietsen comfortabeler en veiliger? Deze filmpjes zijn gericht op de ervaren fietser die veilig wil kunnen blijven fietsen.

In elke film zien we TestKees een van de onderwerpen op heldere wijze uitleggen. Zo legt hij de voor- en nadelen uit van een middenmotor en een voorwielmotor en geeft hij aan welke remmen in welke situatie goed werken. Ook geeft hij tips over het goed afstellen van het zadel en staat hij stil bij de verschillende versnellingen. Past een naafversnelling beter bij je of een derailleurversnelling? Alles bij elkaar zijn er veel opties en mogelijkheden, maar op een begrijpelijke manier loodst Kees de kijker door de keuzes die er zijn. De filmpjes zijn bedoeld om iedereen veilig en langer te laten fietsen.

Fietsvaardigheid

Naast het op orde hebben van alle materialen wordt ook ingegaan op de fietsvaardigheid. Zo kunnen fietsers hun vaardigheid verhogen op een fietsvaardigheidsparcours. Aan bod komen zaken als de onverwachte noodstop, veilig op- en afstappen, vlot en stabiel wegrijden en fietsen zonder slingeren. De filmpjes zijn gemaakt voor de campagne Maak een punt van nul.

Deze video’s zijn niet de enige activiteiten van de Fietsersbond en ROV Zuid-Holland voor senioren. In verschillende Zuid-Hollandse gemeenten worden Doortrappen-dagen georganiseerd waar fietsers hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten, zie www.doortrappen.nl. Doortrappen is het landelijke programma specifiek gericht op de ervaren en seniore fietser. De Fietsersbond is via de Fietsschool ook regelmatig betrokken bij deze dagen.

Lees ook:Fossielvrij weekend doel 1 miljoen fossielvrije kilometers