Het aantal coronabesmettingen lopen weer ernstig op in ons land, maar ook in omringende landen. We zitten in een tweede golf. Ons kabinet staat hierdoor op scherp. Dagelijks zijn er debatten over de coronaproblematiek. De persconferentie van afgelopen maandag 28 september heeft veel teweeggebracht in ons land. Ze hebben allerlei maatregelen aangescherpt. De discussie over het onduidelijke beleid van onze overheid over het dragen van een niet- medisch mondkapje heeft veel bedrijven doen nadenken. 

Maandag werd tijdens de persconferentie gezegd dat niet- medische mondkapjes worden geadviseerd in de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dit was een advies maar geen verplichting. Wel mogen winkeliers klanten weigeren die geen mondkapje willen dragen. Deze uitspraak zorgt voor erg veel onduidelijkheid en onrust bij veel bedrijven.

Woensdag heeft Minister Mark Rutte laten weten tijdens het coronadebat dat het kabinet dringend adviseert aan iedereen om per direct in Nederland een niet- medisch mondkapje te gaan dragen in publieke binnenruimtes, zoals bijvoorbeeld winkels, horeca en musea. Het is een advies en geen verplichting. We horen en zien nu dus steeds meer bedrijven die met eigen regels komen, eerder deze week kondigde het CBR al aan mondkapjes te verplichten in CBR-gebouwen. 

Nu komt ook het RDW met een mondkapjes regel, die vanaf 30 september ingaat. Het RDW gaat op alle keurings- en testlocaties in Nederland met mondkapjes werken. Deze mondkapjesregel geldt voor zowel klanten als medewerkers. Klanten die binnenkomen in het keuringsstation of op de testlocatie moeten een mondkapje dragen. De verdere regels die de keurings- en testlocaties handhaven zijn: Kom alleen als je een afspraak hebt naar het keuringsstation of de testlocatie, kom alléén naar het keuringsstation of de testlocatie, iedereen moet rekening houden met de geldende afspraken, volg de aanwijzingen van de RDW-medewerkers op.

Lees ook: NS topman van Boxtel neemt na vijf jaar digitaal afscheid

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email