Ondanks de gevolgen van de coronacrisis proberen luchtvaartmaatschappijen toch weer zoveel mogelijk op te krabbelen en de draad weer op te pakken. Luchtvaartmaatschappij Wizz Air, heeft onlangs twee nieuwe routes aangekondigd middels een persbericht op hun website. De nieuwe route is van Iași (Roemenië) en Craiova (Roemenië) naar Birmingham in Groot-Brittannië. De vluchten van Iași naar Birmingham starten op 23 oktober en worden twee keer per week uitgevoerd, op woensdag en op zondag. De vluchten van Craiova naar Birmingham starten op 24 oktober en worden op dinsdag en op zaterdag uitgevoerd. Dit is de tweede route van Craiova naar Groot-Brittannië en de achtste in het WIZZ-netwerk vanuit Craiova, terwijl vanuit Iași de nieuwe dienst de derde verbinding naar Groot-Brittannië is. Birmingham is de op een na grootste stad van Groot-Brittannië met een sterk zakelijk en industrieel centrum. Dit zorgt voor veel werkgelegenheid.

Ook kondigde Wizz Air deze week aan dat ze hun vluchten tussen Belgrado (Servië) en Larnaca (Cyprus) weer gaan hervatten. Ze gaan deze vluchten hervatten vanaf 18 oktober. De vluchten zijn twee keer per week beschikbaar, op woensdag en op zondag. De hervatting van de vluchten valt onder de bevoegdheid van Cyprus, die heeft besloten Servië te verplaatsen van landen van categorie C naar landen van categorie B. Het resultaat is dat Servische burgers het eiland mogen betreden met een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 72 uur.

Voor een veilige en comfortabele reis met Wizz Air heeft het bedrijf een reeks verbeterde hygiënemaatregelen ingevoerd om de gezondheid en de veiligheid van klanten en bemanning te optimaliseren. Als onderdeel van deze nieuwe protocollen moet zowel cabinepersoneel als passagiers tijdens de vlucht gelaatsmaskers dragen, het cabinepersoneel moet ook handschoenen dragen. De vliegtuigen van Wizz Air ondergaan regelmatig een vernevelingsproces met een antivirale oplossing en volgens het strenge dagelijkse schoonmaakschema van WIZZ worden alle vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij ‘ s nachts verder gedesinfecteerd met dezelfde antivirale oplossing. Aankopen aan boord worden aangemoedigd door contactloze betaling. Passagiers worden verzocht fysieke afstandsmaatregelen te volgen die door de lokale gezondheidsautoriteit zijn ingevoerd en aangemoedigd om alle aankopen online te doen (bijv. Ingecheckte bagage, WIZZ Priority, snelle veiligheidsspoor), om mogelijk contact op de luchthaven te minimaliseren.

Paulina Gosk, Corporate Communications Manager bij Wizz Air zei: ‘We zijn verheugd om twee nieuwe routes toe te voegen van Iaşi en Craiova naar Birmingham, terwijl we ons aan de hoogste normen van onze ontsmettingsprotocollen houden. Dankzij geïmplementeerde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen voor passagiers en bemanning aan boord, blijft reizen met Wizz Air een zorgeloze ervaring gecombineerd met lage en snelle tarieven. Onze toegewijde bemanning kijkt naar uit om elke WIZZ-passagier met een glimlach te verwelkomen aan boord van onze jonge vloot’.

Foto boven: Wizz Air mediakit.

Lees ook: Taxi-Expo uitgesteld, congres wordt een online evenement

Print Friendly, PDF & Email