PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Stakingsaanzegging voor vrijdag van drie vakbonden bij De Lijn


Als gevolg van een stakingsaanzegging van de vakbondsorganisaties op vrijdag 9 oktober aanstaande verwacht De Lijn hinder tijdens de dienstverlening. De directie betreurt ten zeerste dat deze actie de reizigers weer zal treffen. De stakingsaanzegging van de drie vakbonden bij De Lijn geldt voor heel Vlaanderen op vrijdag 9 oktober.  Momenteel is het onduidelijk hoe grootde mogelijke hinder zal zijn. De impact van de staking kan sterk verschillen van regio tot regio.

“Staken is volgens ons op dit moment voltrekt onverantwoord, de vakbonden brengen de toekomst van de lijn als geheel hiermee in gedrang”, stelt Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn.

Reizigers kunnen vanaf vrijdagochtend  9 oktober op  https://verstoring.delijn.be/, de haltepagina op of in de De Lijn-app via het haltescherm opzoeken of hun rit rijdt.  Op deze haltepagina’s zal je de realtime-info vinden over de ritten die rijden.

tussenkomst van de Minister

Deze acties komen na een week van eerder positieve uitstraling van De Lijn. Bij de start van het nieuwe schooljaar werd het drukker op de bussen en trams. Daarom deden ze er alles aan om iedereen vlot en veilig op de bestemming te krijgen. Zo zetten ze in september al de maximale vervoercapaciteit in en herbekeken ze de rittenschema’s. Toch bleek dit onvoldoende em daarom besloot minister Lydia Peeters om een samenwerking met autocarbedrijven op te zetten. Deze samenwerking start op maandag 5 oktober. Vanaf dan reden privébussen achter de bussen van De Lijn. Ze volgen dus dezelfde route en stoppen aan dezelfde haltes. Pas als het op voertuigen druk begint te worden, neem je een autocar die men herkent aan het label ‘versterkte rit’.

Lees ook: De Lijn bedankt medewerkers voor hun inzet tijdens Corona

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Gentse tram van De Lijn
De Lijn Gent
De Lijn Gent
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Stakingsaanzegging voor vrijdag van drie vakbonden bij De Lijn

Geef een reactie