PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Gedeeltelijke lockdown en mondkapjesplicht komt er aan


Blijf zoveel mogelijk thuis! Dat is de boodschap die het kabinet uitdroeg tijdens de laatste persconferentie. Nu het virus niet meer goed getraceerd kan worden, wil het kabinet zoveel mogelijk inzetten op het voorkomen van verdere verspreiding. De cafés en restaurants gaan weer dicht. Teamsporten voor volwassenen worden aan banden gelegd en er komt een mondkapjesplicht. Volgens minister De Jonge zitten we momenteel in het meest ernstige scenario. Daarom gaan de maatregelen vooralsnog voor vier weken gelden. 

“De maatregelen gaan ook pijn doen. Maar het is de enige manier. Wees de realistische Nederlander die zijn verantwoordelijkheid neemt en opstaat, en dat is nu.”, aldus de Minister President Mark Rutte.

De nieuwe coronamaatregelen gaan morgenavond om 22.00 uur in. Koopzondagen worden afgeschaft, evenementen zijn ‘not done‘ en bijeenkomsten in zaaltjes kunnen tot maximaal 30 personen. Ook stopt de verkoop van alcohol na 20 uur. „We hebben geen avondklok, maar wel een soort van alcoholklok”, duidt Rutte de situatie. Verder heeft het kabinet naar Iers voorbeeld een ’routekaart’ gemaakt. Ook de oproep om thuis te werken zal nog duidelijker gaan worden. Wie geen vitaal beroep heeft, wordt gevraagd om thuis te werken. Scholen en sportscholen blijven voorlopig open.

mondkapjes

Het einde aan de vrijblijvendheid. Dat is de korte samenvatting over de mondkapjes. Een groep Nederlanders neemt bewust het risico om andere te besmetten. In 10 van de 25 veiligheidsregio’s zijn de afgelopen week zo veel coronabesmettingen vastgesteld, dat ze voldoen aan de voorwaarden voor de status ‘zeer ernstig’. 

Lees ook: Mobiliteit als argument om de horeca te sluiten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
mondkapje
mondkapje verplicht
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Gedeeltelijke lockdown en mondkapjesplicht komt er aan

Geef een reactie