PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Hotelovernachting met diner helpt imago horeca niet mee


Een totaal fout signaal naar de klanten toe of een kwestie van goed ondernemen. Sommige hotels bieden hun kamers aan voor dumpingprijzen wanneer de gasten in hun restaurant eten. Andere hotels hebben een creatieve manier ontdekt om familiefeestjes of speciale arrangementen aan te bieden. Het is gewoon een manier om te kunnen werken binnen de coronamaatregelen en toch wat inkomsten te genereren. Inmiddels heeft het kabinet de regels met betrekking tot de verkoop van alcohol gelijk getrokken. Hotels mogen vanaf 20.00 uur geen alcohol meer schenken in hun bars en restaurants.

binnen de lijntjes blijven kleuren

Elke ondernemer moet binnen de regels zijn eigen keuzes maken. We zijn met z’n allen sterk om langs de regels van de wetgeving te balanceren, maar toch hebben we er allemaal belang bij om de cijfers naar beneden te krijgen. De weinige ondernemers die hun kamers afprijzen en dit koppelen aan een restaurantbezoek kleuren wel degelijk binnen de lijntjes. Vergelijk het maar met de creativiteit van Ryanair. Vluchten tegen extreem lage prijzen naar gebieden die wegens het coronavirus op oranje staan, kunnen ook niet verboden worden. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen juridisch advies over deze kwestie gevraagd, maar er zijn geen gronden om de vluchten te verbieden.

“Mensen die creatief omspringen met de regels houden de daling van de coronacijfers tegen.”, aldus viroloog. “Voor ons is dit een manier om te overleven, anders hebben we niets”, aldus de hoteleigenaar.

restaurants kunnen volgens OMT open blijven

Terwijl cafés en restaurants moesten sluiten om de tweede golf te beteugelen, promoten hotels hun eet- en drinkaanbod om toch nog wat bezoekers te trekken. Volgens het OMT was het openblijven van restaurants een optie geweest. Om gesteggel over de details van de regels te voorkomen koos het kabinet voor een volledige sluiting van cafés en restaurants, met uitzondering van de hotels.

Hotel Joelia zocht tot het uiterste naar mazen in de noodverordening. Voor slechts 10 euro werden bezoekers als hotelgast geregistreerd bij het aangelegen Hilton Hotel, waardoor het restaurant die mensen gewoon mocht ontvangen. Zo’n actie is volgens minster Grapperhaus van Jusititie & Veiligheid niet de bedoeling. Officieel doet de hotelketen niets fout. Hotels mogen immers openblijven en daar horen faciliteiten bij als een café en restaurant. 

Lees ook: Hotelprotocol aangepast voor anderhalve meter maatschappij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Hilton Rotterdam
taxichauffeur rekent cash af met een Tikkie
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Hotelovernachting met diner helpt imago horeca niet mee

Geef een reactie