Print Friendly, PDF & Email

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen hanteren sinds de coronacrisis een flexibele omboekregeling voor tickets. Sinds eind augustus kunnen alle tarieven van luchtvaartmaatschappijen Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines en Eurowings zo vaak je wilt gratis worden omgeboekt. Oorspronkelijk was dit tariefaanbod geldig voor (her) boekingen van tickets tot het einde van het jaar. 

Het aanbod aan klanten wordt nu uitgebreid: alle vliegtarieven kunnen nu zo vaak als nodig gratis worden omgeboekt voor tickets tot 28 februari 2021 als de omboeking voor die datum ook plaatsvindt. Je kunt je boeking van je tickets dan weer kosteloos wijzigen. In deze onzekere coronatijden is dat geen overbodige luxe. De reisadviezen veranderen nog erg vaak door de gevolgen van de coronapandemie.

De luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group hadden hun klanten in het voorjaar al een gratis omboeking van tickets gegeven. De afschaffing van de omboekingskosten geldt wereldwijd voor alle nieuwe boekingen in alle tarieven voor korte, middellange en langeafstandsroutes. 

De luchtvaartmaatschappijen in de Lufthansa Group bieden hierdoor nog meer flexibiliteit aan hun klanten. De klant kan echter extra kosten maken als bijvoorbeeld bij het wijzigen van de tickets naar een andere datum of naar een andere reisbestemming de oorspronkelijke boekingsklasse niet meer beschikbaar is. Een eventueel prijs verschil van de tickets moet dan bijbetaald worden. Dit meldt Lufthansa op hun website. 

Lees ook: Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines bieden zekerheid