Print Friendly, PDF & Email

De coronapandemie heeft nog steeds enorme gevolgen voor iedereen. Vooral het toerisme heeft hier erg last van. Vakanties kunnen we voorlopig nog steeds vergeten waaronder dus ook de skivakantie. Oostenrijk zat de afgelopen weken in een lockdown, vanaf vandaag is deze lockdown weer opgeheven. Onder andere winkels en scholen zijn weer open. 

NOS meldt dat Oostenrijk heeft aangekondigd dat de skipistes op 24 december weer opengaan voor lokale bevolking. De horeca, hotels en andere accommodaties blijven voorlopig nog wel gesloten. Toeristen kunnen het skiën dus vergeten. Vanaf 7 januari mag de horeca weer open. Het skiën is voorlopig dus alleen weggelegd voor inwoners van Oostenrijk.

Frankrijk en Italië en Duitsland houden voorlopig ook hun skigebieden gesloten. Zwitserland laat wel toeristen toe om te skiën, Zwitserland is dus de enigste van alle Alpenlanden. Reizigers die uit corona-risicogebieden komen en naar Oostenrijk reizen, krijgen een quarantaineverplichting van maar liefst 10 dagen. 

Deze verplichting geldt van 7 december tot 10 januari. Diverse media melden dat er na vijf dagen quarantaine een coronatest gedaan kan worden om de eerder opgelegde quarantaine te verkorten. Dit zal het merendeel van de toeristen weerhouden om naar Oostenrijk op vakantie te gaan. De toeristen die stiekem tocht nog gehoopt hadden op een ‘welverdiende’ skivakantie in Oostenrijk komen bedrogen uit, zij zullen moeten uitwijken naar Zwitserland.

Lees ook: Vakantie naar Nederlandse Antillen nog steeds mogelijk