Veel Nederlanders hebben de afgelopen weken een vakantie naar Curaçao geboekt omdat dit één van de weinige plekken was waar we nog op vakantie mochten. Er was een run op vakanties naar Curaçao na de persconferentie van Mark Rutte eind oktober. Het advies van Mark Rutte is namelijk om tot half januari niet naar het buitenland te reizen tenzij het echt noodzakelijk is. De eilanden van de Nederlandse Antillen zijn hiervan uitgesloten mits deze code geel hebben. Het was een kwestie van tijd dat het reisadvies voor Curaçao zou veranderen van geel naar oranje. Het aantal coronabesmettingen op het eiland zijn al weken aan het oplopen. Curaçao is al weken de maatregelen op het eiland aan het aanscherpen, zoals een avondklok.

Gisteren is het reisadvies op de website Nederlandwereldwijd voor curaçao aangepast van code geel naar code oranje. Het advies is om alleen naar het eiland af te reizen als het echt noodzakelijk is. Het RIVM vindt het niet noodzakelijk dat huidige bezoekers direct terugkeren naar Nederland. Reizigers die vanuit Curaçao terugkomen in Nederland moeten tien dagen in thuisquarantaine. Van de eilanden van de Nederlandse Antillen is Aruba en Bonaire momenteel nog wel code geel. Sint-Eustatius, Saba en Curaçao zijn momenteel allemaal code oranje. Er blijft nog weinig over als vakantiebestemming. Veel mensen die de afgelopen weken nog snel even een reis naar Curaçao geboekt hebben voor de feestdagen, kunnen hun reis op hun buik schrijven.

Lees ook: Vakantie naar Nederlandse Antillen nog steeds mogelijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
software voor taxibedrijven
Pitane Driver Tikkie
Print Friendly, PDF & Email