De kans dat we zelfrijdende taxi’s ontwikkeld door Uber op de weg aantreffen is bijzonder klein geworden. Het bedrijf stopt met het zelf ontwikkelen van een zelfrijdende auto en geld  verbranden in de innovatie divisie. Uber wil het onderdeel met 1200 werknemers verkopen aan de startup Aurora die met steun van Amazon eveneens een zelfrijdende auto wil ontwikkelen in Palo Alto, California.

druk op de taxidienst

Bestuursvoorzitter Dara Khosrowshahi zal toetreden tot het bestuur van Aurora. De druk van beleggers op Uber om zich meer op de taxidienst te focussen en winst te gaan maken werd steeds groter. Door de coronacrisis kwam de taxisector zwaar onder druk kwam te staan en draaide Uber wereldwijd stukken minder omzet. Samen met andere investeerders krijgt het bedrijf nu in de divisie genaamd Advanced Technologies Group (ATG) 40% van Aurora in handen.

"Door de mensen en technologie van Ubers Advanced Technologies Group toe te voegen aan de ongelooflijke groep die we al in Aurora hebben verzameld, veranderen we het landschap van de geautomatiseerde voertuigruimte. Met de toevoeging van ATG zal Aurora beschikken over een ongelooflijk sterk team. Simpel gezegd, Aurora zal het bedrijf zijn dat het best gepositioneerd is om de zelfrijdende producten te leveren die nodig zijn om transport en logistiek veiliger, toegankelijker en goedkoper te maken."

Chris Urmson, co-founder en CEO Aurora

Aurora werd opgericht in 2017 wil de voordelen van zelfrijdende technologie op een veilige, snelle en brede manier aanbieden. Het bedrijf bouwt de Aurora Driver, een platform dat software, hardware en datadiensten samenbrengt voor het besturen van personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen en zware vrachtwagens voor een scala aan toepassingen. Aurora wordt ondersteund door onder meer Amazon en Sequoia en test zijn voertuigen in de Bay Area, Pittsburgh en Dallas.

Lees ook: Uber moet direct CAO Taxi naleven anders volgt rechtszaak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
zelfrijdende wagen Daimler en Bosch
Print Friendly, PDF & Email