Aan de Hegedyk in Weidum heeft zaterdagavond iets na 20.00 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Het betrof een passagiersbus die door nog onbekende reden van de weg is geraakt en in de naastgelegen sloot terecht is gekomen. Voor de buschauffeur (63) uit de gemeente Veendam mocht de hulpverlening niet meer baten. Rond half twaalf zaterdagavond kwam het bericht dat alle hulp niet meer mocht baten.

De bus The Grone werd zaterdagavond gebruikt door Arriva als vervangend vervoer wegens werkzaamheden aan het spoor. Tijdens het dramatische ongeval zaten vier passagiers in de bus. Verder politie onderzoek moet uitwijzen hoe de bus van de weg kon raken. Wij wensen iedereen veel sterkte toe, ook de hulpverleners met het opvangen van de familie.

The Grone

Als op een treintraject van NS door werkzaamheden of een calamiteit geen treinen kunnen rijden, worden er bussen ingezet. Deze bussen rijden via een vaste dienstregeling. De betreffende bus is geen onbekende in de regio bij toeristen. Voor een reis door de provincie Groningen en ver daar buiten werd The Grone bus vaak ingezet voor groepen tot 50 personen. De bus werd ingezet als treinvervangend vervoer omdat er tussen Leeuwarden en Stavoren het hele weekend geen treinen rijden.

Lees ook: Taxichauffeur John Molkenboer overleden aan corona

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
ongeval The Grone - beelden NOS
Print Friendly, PDF & Email