Dat is de reactie op de lock-dow. Een klap voor Nederland. Voor de economie. Voor werkenden. Maar wel een noodzakelijke klap. We moeten alles op alles zetten om de hausse aan coronabesmettingen te stoppen. Volgens CNV de zoveelste tegenslag voor werkenden. Maar ze gaan ervanuit dat het kabinet de economie blijft ondersteunen, ook na deze lock-down.

We roepen heel Nederland op om zich voor echt aan de regels te houden. Doordat we dat steeds te weinig hebben gedaan, is deze harde maatregel nodig.

Piet Fortuin - CNV

Toch vinden ze bij CNV dat het huidig vaccinatieplan  tekort schiet. Nederland moet een voorbeeld aan Duitsland nemen. Momenteel bouwt Duitsland haar teststraten om tot vaccinatiestraten. Over twee weken staat daar alles klaar. Nederland wacht rustig af tot het vaccin kant en klaar wordt afgeleverd. Om pas dan te kijken hoe de implementatie verloopt. Pure tijdverspilling. Als we zo doorgaan, duurt het nog een jaar voordat iedereen is ingeënt.

“Het inenten van miljoenen mensen is een immense, ongekende operatie zoals nooit eerder vertoond in Nederland. Het kabinetsplan sorteert daar echter nauwelijks op voor,” stelt Piet Fortuin, CNV-voorzitter.

De economische schade zal hierdoor nog groter zijn, dan nu het geval is. Met deze strategie storten we we ons volgens CNV in een derde coronagolf. Het gevolg: miljardenschade aan de economie, tienduizenden extra werklozen en een overbelaste gezondheidszorg. Zorgmedewerkers konden deze tweede golf al nauwelijks aan, laat staan een derde coronagolf. Het aantal werklozen loopt daarbij nog verder op. 

Het kabinet moet daarom haast maken met het ombouwen van teststraten naar vaccinatiestraten. Prioriteit heeft ook het spoedig inenten van miljoenen werkenden, zodat iedereen weer vol aan de slag kan. Ook moet de bedrijfsarts een belangrijke rol spelen bij het vaccineren van werkenden.

Lees ook: Per 1 januari 2021 stijgen de lonen in de taxisector met 1,5%

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email