Met de kerst in aantocht en de sinds dinsdag geldende strenge Lock down, is het een extra drukke periode voor de supermarkten. Niet-essentiële winkels hebben sinds dinsdag hun deuren gesloten in opdracht van de overheid. Winkels die gericht zijn op eerste levensbehoeften zoals supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels waar levensmiddelen worden verkocht, kunnen wel openblijven. Op de website van de rijksoverheid kun je een lijst vinden met winkels die wel en niet open mogen zijn. Veel mensen hadden nog willen funshoppen voor de kerst, dat zit er helaas niet in dit jaar.

Wie slim denkt te zijn door zijn of haar boodschappen online te bestellen en thuis te laten bezorgen voor aankomende kerst, komt waarschijnlijk bedrogen uit. Bij de grote bekende supermarktketens zitten bijna alle bestelmomenten al helemaal vol. Het lijkt wel of er een run is op de online bezorg momenten van de supermarkten die thuisbezorgen. De supermarkten doen er alles aan om hun capaciteit te vergroten. De Albert Heijn bezorgt tot 3 januari zelfs op zondag en op 1e en 2e kerstdag. Bij Picnic zijn nog wel wat tijdstippen over waar je je boodschappen kunt laten thuisbezorgen voor kerst, deze zullen snel genoeg ook vol zitten. Volgens het AD stelt Picnic voor sommige producten een bestel limiet in, dit om hamsteren door klanten te voorkomen.

Bol.com laat op hun website weten dat het sluiten van niet-essentiële winkels ook gevolgen heeft voor hen. Ze hebben prioritering aangebracht in het assortiment, dat betekent dat ze corona- essentiële artikelen (zoals handzeep) en daarna het kerst assortiment voorrang geven in hun hele bedrijfsvoering. Daardoor kan het voorkomen dat het overige assortiment tijdelijk andere leveringsvoorwaarden krijgt of tijdelijk offline gezet wordt. Ook stopt Bol.com tijdelijk met adverteren in Nederland en België op tv, radio en social media omdat ze dit niet gepast vinden in deze situatie.

Lees ook  Planners, ze doen het samen met een heel team maar zijn onmisbaar

Lees ook: Nieuwe coronamaatregelen voor Kerstmis en jaarwisseling

Print Friendly, PDF & Email