Print Friendly, PDF & Email

Tikkie wordt normaal vooral gebruikt bij sociale activiteiten maar ook het gebruik in de taxi is vorig jaar hard gegroeid. Met de gratis app kunnen particulieren en ondernemers betaalverzoeken sturen via WhatsApp en andere diensten, sms’jes en QR-codes. Daar speelde het Eindhovense Pitane Mobility aardig op in door Tikkie te integreren als betaalmogelijkheid in de klanten app Pitane Arrive.

Uit statistieken van de ABN-AMRO blijkt dat een Tikkie in 38 procent van de gevallen binnen de 5 minuten na ontvangst is betaald. Een prachtige vinding voor taxichauffeurs die ritopdrachten vooraf kunnen afrekenen waardoor de ritopdracht opeens tot de categorie vooraf geboekt contractwerk behoort met vooraf afgesproken tarieven. Tikkie bestaat sinds 2016 en telt inmiddels meer dan 6 miljoen gebruikers. Alles bij elkaar opgeteld hebben zij in al die jaren al zo’n 7,8 miljard euro afgetikt.

Klanten betalen voortaan eenvoudig met een Tikkie. Vanuit de Pitane Driver app stuur je aan het begin of op het einde van de rit een Tikkie. Ook de kasafdrachten van al je taxichauffeurs kun je met een betaalverzoekje op het einde van de dienst regelen. Geen verloren tijd meer met geld afstorten op kantoor tijdens de ritstaatverwerking. Vanuit een zakelijk account regel je al de betalingen op een eenvoudige manier. Iedereen kan via Tikkie betalen, geen probleem. 

Lees ook: Pitane Driver Tikkie is het betaalverzoekje in de taxi

software voor taxibedrijven
Lees ook  Chiron: Pitane Mobility vereenvoudigt papierwinkel voor taxichauffeurs