Print Friendly, PDF & Email

Door de maatregelen tegen het coronavirus beginnen de wintersolden 2021 in Vlaanderen pas op maandag 4 januari 2021. Die verkoop vindt plaats om de seizoensvernieuwing van het assortiment van de verkoper door te voeren. Hij gebeurt door middel van een versnelde verkoop en verlaagde productprijzen. Wanneer Nederlanders naar Vlaanderen komen is wel een coronatest noodzakelijk voorafgaande aan het bezoek. De test mag niet ouder zijn dan twee dagen. 

Er komen controles aan de grens, hebben de Belgische autoriteiten vrijdag besloten. De regering heeft aangekondigd om verspreiding van het coronavirus te voorkomen dat het reizen naar België meer wil beperken. Zo moeten Nederlanders die België willen bezoeken een negatieve coronatest kunnen aantonen. Nederland wordt door België immers aangemerkt als ‘rood’ land en daarvoor gelden strikte regels komen wat betreft reizen. 

Als u van plan bent naar België te reizen of naar België terug te keren na een verblijf in het buitenland, moet u het laatste reisadvies lezen. België vreest een grote toestroom van Nederlanders die bij de zuiderburen willen winkelen tijdens de solden. Er komen volgens de federale politie systematische controles. De wegpolitie, spoorwegpolitie en luchtvaartpolitie voeren nu ook al controles uit, maar gaan die vanaf vrijdag aanscherpen. De nieuwe maatregelen blijven tot 15 januari van kracht. Dit jaar vinden de wintersolden plaats van 4 januari 2021 t/m 31 januari 2021.

Lees ook: Aanpak transmigratie op snelwegparkings in Vlaanderen