Vrijwilligers van de Fietsersbond Routeplanner brengen diverse gegevens in kaart. Het werk is een combinatie van veldonderzoek en het invoeren in de computer. Wanneer je dus handig bent met computers, secuur kunt werken en ervan houdt om gestructureerd te werk te gaan, ben je vast de geschikte kandidaat. Je hoeft geen doorgewinterde fietser te zijn, maar het is wel handig als je goed thuis bent in je eigen omgeving. Honderden vrijwilligers werken mee om de planner in heel Nederland te bouwen en te onderhouden. Dat vraagt van je dat je zelfstandig kan werken.

Je bepaalt zelf wanneer je aan de planner werkt en hoeveel tijd je er aan besteedt. Als je net begint, kost het leren werken met de editor relatief veel tijd. Dat je zelfstandig werkt betekent natuurlijk niet dat je alles zelf moet uitzoeken. De Fietsersbond Routeplanner is een project van de Fietsersbond, de belangenbehartiger van fietsers in Nederland. Zij hebben 31.000 leden, 150 lokale afdelingen en 1800 vrijwilligers in het hele land en werken aan meer en betere fietsvoorzieningen.

Er wordt in Nederland veel gefietst. In geen enkel ander land met een vergelijkbaar welvaart-niveau wordt zoveel gefietst. Op deze pagina verzamelen we de meest opvallende, interessante en recente cijfers op het gebied van fietsen. In totaal fietsen Nederlanders zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon, verdeeld over ongeveer 250 tot 300 fietsritten. Daarmee is de fiets goed voor bijna een kwart van onze verplaatsingen.

Lees ook: Slim verkeerslicht herkent naderende fietsers met hulp radar

Lees ook  Populairiteit fatbike vraagt om strengere regelgeving
fietsen
fietsen naar school
Print Friendly, PDF & Email