Sinds vandaag gaat heel Engeland weer in lockdown, dit in verband met de nieuwe variant (Britse mutatie) van het coronavirus wat voor grote aantallen besmettingen heeft gezorgd. De Britse variant van het coronavirus is volgens diverse media vijftig tot zeventig procent besmettelijker. Dit is al de derde lockdown sinds het begin van de coronacrisis. De nieuwe lockdown in Engeland gaat zeker tot half februari gelden. Premier Boris Johnson kondigde dit aan in een televisietoespraak en riep iedereen op om zich aan de regels te houden. Je mag in Engeland alleen naar buiten voor essentieel werk, boodschappen of om te sporten. Thuiswerken en thuisscholing is vanaf nu weer de norm.

Kinderen van zorgverleners kunnen wel naar school. Niet essentiële diensten en winkels zijn dicht en restaurants mogen alleen afhaalmaaltijden aanbieden. In Engeland werden gisteren ongeveer 59.000 nieuwe coronabesmettingen gerapporteerd. Door deze lockdown hoopt Engeland het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen. Ook Schotland gaat vandaag in lockdown, dat heeft de Schotse premier Nicola Sturgeon maandag in een persconferentie aangekondigd. Duitsland en Oostenrijk zitten ook nog steeds in lockdown. Nos meldt op hun website dat onbekende bronnen zeggen dat de lockdown in Duitsland verlengd gaat worden. Ook ons land zit tot zeker 19 januari in een strenge lockdown, het is afwachten of deze lockdown verlengd gaat worden of dat er versoepelende maatregelen worden aangekondigd.

Lees ook: Gezamenlijke start corona-vaccinatie op 6 januari

Boris Johnson
Boris Johnson
Print Friendly, PDF & Email