Vandaag is het dan eindelijk zo ver, het vaccineren tegen het coronavirus is gestart. 2 dagen eerder dan eigenlijk gepland was. We hebben lang moeten wachten en zijn het laatste land van de Europese Unie dat vandaag start met vaccineren. Dit roept momenteel veel discussies op bij ons kabinet en bij de bevolking. Als eerste zijn de zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen en zorgmedewerkers in de directe COVID-zorg aan de beurt. Het gaat dus om verpleegkundigen en artsen op de intensive care, ambulancemedewerkers, spoedeisende hulp en de COVID-19 afdeling. Dit wordt gedaan omdat er steeds meer zorgmedewerkers ziek worden en uitvallen door het coronavirus en de situatie dus steeds zorgelijker wordt in de zorg. De medewerkers van de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen worden in Veghel bij de GGD-priklocaties gevaccineerd. De zorgmedewerkers van de directe COVID-zorg worden in de ziekenhuizen gevaccineerd.

Vanaf vrijdag 8 januari kan dat ook in Houten en in Rotterdam en vanaf maandag 11 januari volgen Den Haag, Amsterdam en Drenthe. Vanaf 15 januari zijn in Nederland alle 25 priklocaties van de GGD geopend voor het toedienen van de COVID-19 vaccins. Na het vaccineren van medewerkers van verpleeghuizen en medewerkers uit de directe COVID-zorg zijn de zorgmedewerkers in de wijkverpleging, gehandicaptenzorg, en WMO-ondersteuning aan de beurt, aldus de Rijksoverheid. Het RIVM meldt dat er sinds afgelopen maandag ongeveer 269.000 uitnodigingsbrieven zijn verstuurd naar zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Vanaf 18 januari kunnen volgens het RIVM maximaal 66.000 zorgmedewerkers per week worden gevaccineerd op verschillende locaties. Het is even afwachten wanneer precies de rest van Nederland aan de beurt is voor een vaccinatie.

Lees ook: Gezamenlijke start corona-vaccinatie op 6 januari

corona-vaccinatie
Print Friendly, PDF & Email