Bij aanvang van een nieuw jaar is het voor veel bedrijven een moment om even terug te kijken. Het afgelopen jaar mag dan voor de meeste ondernemingen dramatisch zijn geweest, andere bedrijven scoorden als nooit tevoren. De online supermarkt Picnic deed goede zaken en heeft heel wat voor elkaar gekregen. In Eindhoven alleen ging 115.727 keer een voordeur open om de boodschappen af te leveren. Gemiddeld werd per klant 350 kilogram aan goederen geleverd wat een besparing van 28 uur winkelen in de supermarkt opleverde. Het voorbije jaar was een jaar dat meer thuis werd gekookt omdat de horeca gesloten was. Biefstuk en Libanees brood waren opeens 4 keer zo populair in vergelijking met 2019. In de top drie van meest bestelde artikelen staat nog steeds melk, komkommer en bananen. Opvallend detail, sinds maart kochten klanten dubbel zoveel meubelreiniger.

Nog maar 5 jaar geleden ging Picnic van start met 4 autootjes in Amersfoort. Ondertussen zijn ruim 1500 elektrische wagentjes onderweg om de online klanten te bedienen. Daarmee werden afgelopen jaar 8.486.913 kilometers gereden om de boodschappen uitstootvrij te bezorgen. Omdat Picnic elektrische wagentjes inzet scheelde dat 2.050.490 kilogram CO2 in de lucht. Dat is evenveel als de uitstoot van 11.200 vliegretourtjes naar Parijs. Sinds oktober afgelopen jaar worden de wagentjes ook gebruikt om retourpakketjes op te halen voor DHL.

Picnic werd in 2015 opgericht door ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Bas Verheijen. Later kwam ook Gerard Scheij aan boord. In september 2015 begon Picnic in Amersfoort met vier bezorgautootjes. Inmiddels rijden er meer dan 1500 autootjes rond in zo’n 120 Nederlandse plaatsen. Met honderdduizenden klanten en een maandelijkse uitbreiding naar nieuwe steden, werd Picnic in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Ze bezorgen niet kriskras door de stad, maar rijden elke dag volgens een slimme route door de straten. Zo nemen ze de boodschappen voor de hele buurt in één keer mee, houden ze de bezorging gratis en besparen een hoop ritjes naar de supermarkt.

Lees ook: Bezorgmomenten online boodschappen voor kerst schaars 

autootjes
Picnic elektrische autootjes
Print Friendly, PDF & Email