Vanaf vandaag wordt op Zürich Airport (Zwitserland) in het testcentrum de corona-testcapaciteit uitgebreid, dit meldt de luchthaven op hun website. Dit wordt gedaan door Ender Diagnostics, PCR-test die zij aanbieden worden met speekselmonsters uitgevoerd in plaats van neusuitstrijkjes. Het voordeel van deze PCR-test is dat deze methode veel comfortabeler is dan de neusuitstrijkjes. Ook heeft deze speekselmonster PCR-test als voordeel dat de uitslag sneller binnen is, ongeveer binnen vijf uur in plaats van vierentwintig tot achtenveertig uur. Deze tests worden in het testcentrum op de luchthaven verkocht als zelftestkits, voor ongeveer 180 euro. Iedereen moet deze test zelf doen in een testcabine en er is dus geen tussenkomst van medisch personeel, de testcabines worden na gebruik grondig schoongemaakt.

De gebruikte PCR-tests worden vier keer per dag door een speciale koerier naar het Swiss Analysis AG-laboratorium in Tägerwilen gebracht. De klant krijgt per email de uitslag van de PCR-test ongeveer binnen vijf uur. Testen die na 17 uur worden gedaan worden de volgende ochtend pas verwerkt. Klanten kunnen elke dag terecht in het testcentrum van 6 tot 20 uur, zonder afspraak. Het testcentrum bevindt zich bij check-in 2 op de luchthaven. De speeksel PCR-tests zijn bedoeld voor passagiers die geen corona symptomen hebben en de test nodig hebben om te kunnen reizen of om een evenement bij te kunnen wonen.

Lees ook: Eindhoven Airport had in 2020 fors minder reizigers

reizen
Print Friendly, PDF & Email