Frank Oostdam, directeur van reisbrancheorganisatie ANVR, verwacht dat de last minute populair wordt dit jaar. Januari is bij uitstek de maand om de zomervakantie te plannen, maar op dit moment wordt er nog weinig geboekt. Reisbrancheorganisatie ANVR heeft begrip voor de situatie dat de huidige lockdown moet worden verlengd om het oplopende aantal besmettingen de baas te blijven, maar de reissector heeft er totaal géén begrip voor dat zij als enige sector ‘op slot’ staat tot eind maart. De reissector pleit ervoor daarin gelijk op te lopen met andere sectoren, en is ook benieuwd naar de aanvullende maatregelen die tegemoet komen aan alle geledingen binnen de reissector; zelfstandige reisagent, reisbureaus en reisorganisaties, zowel groot als klein.

Vele sectoren hebben het zwaar en doen er alles aan om het hoofd boven water te houden.  Maar de reissector is wel het zwaarst getroffen en ligt nu al sinds maart 2020 zo’n 46 weken praktisch volledig stil en heeft nog 10 weken te gaan tot eind maart als het niet nog langer wordt. Ondanks dat de reisbranche wel wat gewend is, is dit zelfs voor de meest creatieve ondernemer geen ‘uitdaging’ meer te noemen. In een podcast doet de ANVR een dringende oproep om de vouchers te gebruiken zodra het kan.  In de podcast ‘Over hoop’ blikt hij vooruit op 2021. Hoe kunnen we gezond en veilig op vakantie?

Wij vragen het kabinet om passende steunmaatregelen die ons helpen de periode naar het begin van herstel te overbruggen. Ondanks dat mensen ontzettend toe zijn aan vakantie en velen zich oriënteren voor ‘als het weer kan’, is het aantal boekingen minimaal. Het kabinet heeft nu besloten dat er niet gereisd mag worden tot eind maart in plaats van half maart, waarbij we er vanuit gaan dat het niet-boeken bedoeld is voor reizen in die periode. Net als andere branches hebben ook wij te maken met enorme kosten; voor het annuleren en repatriëren van vele tien- en tienduizenden reizen. Wij gaan er dan ook vanuit dat wij in aanmerking komen voor de aanvullende maatregelen en compensatie van annuleringen en repatriëringen.

Frank Oostdam, voorzitter ANVR

De leden van de ANVR staan centraal bij het vaststellen van het beleid voor de brancheorganisatie. Het ANVR-bestuur wordt door de leden samengesteld uit vertegenwoordigers van reisagenten, luchtvaartagenten en touroperators, en wordt ondersteund door het secretariaat. Veel leden zijn actief in overlegplatformen, commissies en projectgroepen, die ook het bestuur advies geven.

Lees ook: ANVR ernstig teleurgesteld door reisadviezen kabinet

de reissector krijgt nog extra gesloten weken voor de kiezen
Print Friendly, PDF & Email