Print Friendly, PDF & Email

De luchthaven Ben-Gurion in Tel Aviv zal vanaf maandag om middernacht volledig sluiten tot het einde van de maand. Dat keurde het kabinet vandaag in een vergadering goed. Vrachtvliegtuigen uit het buitenland mogen wel blijven landen in Israël. Vluchten voor medische hulp en bluswerkzaamheden kunnen eveneens doorgaan. Reizigers zelf kunnen het land niet  binnenkomen of verlaten, behalve in gevallen goedgekeurd door een speciale commissie.

Het verbod om Israël binnen te komen is ook voor de nieuwe immigranten die alijah maken. Minister van Immigratie Pnina Tamano-Shata verzette zich tijdens de kabinetsvergadering. Ook voor Israëlische vliegmaatschappijen gelden de restricties. Alleen in heel bijzondere gevallen kan voor aankomende en vertrekkende reizigers een uitzondering worden gemaakt. Met het verbod hoopt het land een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel zal van kracht zijn tot eind januari, wanneer ook de nationale lockdown moet eindigen.

We sluiten ons luchtruim af, op enkele uitzonderingen na, om te voorkomen dat de virusmutaties binnendringen, en ook om ervoor te zorgen dat we snel vooruitgang boeken met onze vaccinatiecampagne zodat binnenkort meer Israëli's worden gevaccineerd

De sluiting van het luchtruim loopt af op 31 januari, wanneer ook de huidige strenge lockdown zal eindigen. Na het besluit van de regering kondigde El Al aan dat het zijn klanten die tot 15 februari kaartjes hebben gekocht zou toestaan deze te annuleren en een vergoeding te krijgen, aldus Israëlische media.

Lees ook: Noodbevel en gesloten station Eindhoven Centraal

Ben Gurion
eenzame passagier op Ben Gurion international airport.