Print Friendly, PDF & Email

De momenteel geldende avondklok maatregel die tot zeker 10 februari geldt, doet veel stof opwaaien. De avondklok moet ervoor zorgen dat mensen ’s avonds niet meer bij elkaar op bezoek gaan. Dit moet er dan uiteindelijk voor zorgen dat het aantal coronabesmettingen in ons land nog meer daalt. Dit omdat de nieuwe nog besmettelijkere coronavariant overal de kop opsteekt en voor veel besmettingen zorgt. Gisteren leek het in een aantal plaatsen in Nederland wel oorlog, wat begon als ‘demonstratie’ tegen de invoering van de avondklok eindigde in een vreselijke veldslag. De verwachtingen zijn dat er nog meer ongeregeldheden plaats zullen vinden in ons land. Tijdens de avondklok is het verboden om tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ‘s ochtends buiten te zijn. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur. Mensen mogen alleen naar buiten als ze een geldige reden hebben en het echt noodzakelijk is.

 

Als je om noodzakelijke redenen toch na 21:00 naar buiten moet, moet je een formulier Eigen verklaring avondklok bij je hebben, samen met een werkgeversverklaring. Het formulier Eigen verklaring avondklok kun je downloaden op de website van de overheid. PostNL is een bedrijf dat 24 uur per dag doorgaat met werken. Zij blijven gewoon hun werk voortzetten. Het bezorgen van pakketten, post en andere zendingen draagt volgens hen bij aan het in stand houden van het economisch en maatschappelijk verkeer. De medewerkers die buiten werken of onderweg zijn naar hun werk krijgen zo’n werkgeversverklaring van PostNL, en zij moeten ook een Eigen verklaring avondklok invullen en bij zich hebben. Mensen die geen geldige reden hebben krijgen een boete van 95 euro. In twee dagen tijd zijn er volgens rtl nieuws ongeveer 5765 mensen die geen geldige reden hadden bekeurd tussen 21:00 en 04:30.

Lees ook  PostNL onder druk: financiële en operationele uitdagingen stapelen zich op

Lees ook: Noodbevel en gesloten station Eindhoven Centraal