De test ‘Bag recognition” op Eindhoven Airport wordt verlengd tot 2023. Het toepassen van kunstmatige intelligentie bij het inchecken van ruimbagage is volgens Eindhoven Airport betrouwbaar en werkbaar. Met deze proef hoort bagage labelen straks tot het verleden. Vanderlande en BagsID hebben deze ‘Bag recognition’ test op Eindhoven Airport uitgevoerd, deze test wordt nu verlengd tot 2023. 

Ivar van der Smaal, Innovatiemanager van Eindhoven Airport: “De eerste fase van de proef is succesvol afgerond. De cameraopstellingen in het bagagesysteem van Eindhoven Airport hebben aangetoond dat de technologie zeer bruikbaar kan zijn en veel voordelen kan bieden. Toch verdwijnen de bagagelabels met streepjescodes voorlopig nog niet benadrukt Van der Smaal. De informatie op de bagagelabels bevat een verplichte 10-cijferige code, welke is voorgeschreven in de richtlijnen (RP 740) van de International Air Transport Association. Daarnaast beschikt de aankomst-luchthaven vaak nog niet over deze slimme camera’s”.

De eerste resultaten van deze test van de periode augustus tot en met december zijn binnen. Bij het gebruik van deze technologie zijn bagagelabels overbodig, de passagiers hoeven bij het inchecken alleen maar een foto te maken van de koffer en deze te uploaden. Deze techniek is milieuvriendelijker, accurater en goedkoper dan het inchecken via het scannen van bagagelabels.

Marlon van der Meer, oprichter van BagsID, is blij met de samenwerking met Eindhoven Airport en Vanderlande: “De luchthaven en Vanderlande hebben ons de mogelijkheid gegeven onze technologie te implementeren, te testen en te verbeteren. Ons algoritme heeft boven verwachting goed gepresteerd. Wij gaan in 2021 de toepassingsmogelijkheden van deze beeldherkenningstechnologie op Eindhoven Airport verder ontwikkelen.”

Foto onder: Eindhoven Airport beeldbank.

Lees ook: Eindhoven Airport had in 2020 fors minder reizigers

Bag recognition Eindhoven Airport
Print Friendly, PDF & Email