De coronacrisis heeft verstrekkende gevolgen voor verschillende branches, zo ook voor de autobranche. De terugkerende lockdown en daardoor de gesloten showrooms doen niet veel goeds voor de autoverkoop in ons land. Het is afwachten of de opening van afgelopen woensdag van de showrooms op afspraak verbetering gaat brengen voor de autobranche. In februari dit jaar zijn er 21.862 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet in ons land, dit blijkt uit de officiële cijfers van brancheorganisatie BOVAG, RDC en RAI Vereniging. 

Dit komt neer op een daling van maar liefst 26,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In totaal zijn er dit jaar in januari en februari 56.933 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Dat komt neer op bijna 23 procent minder registraties dan vorig jaar januari en februari. Vorig jaar werden er in de maanden januari en februari 73.681 personenauto’s op kenteken gezet.

 

De verwachting van RAI Vereniging en BOVAG zijn dat er dit jaar nog ongeveer 400.000 nieuwe auto’s geregistreerd gaan worden. Het is natuurlijk afwachten wat de coronacrisis gaat doen en of deze verwachting dan ook uitkomt. Het is erg onzeker en onvoorspelbaar. De meest geregistreerde automerken vorige maand in de top 5 waren de Kia met 8,3 procent marktaandeel, Peugeot met 8 procent marktaandeel, Volkswagen met 7,4 procent marktaandeel, Toyota met 7,1 procent marktaandeel, en Ford met 6,5 procent marktaandeel. 

De meest geregistreerde automodellen vorige maand in de top 5 waren de Ford Fiesta met 2,9 procent marktaandeel, KIA Picanto met 2,7 procent marktaandeel, Volvo XC40 met 2,7 procent marktaandeel, Toyota Aygo met 2,5 procent marktaandeel en Opel Corsa met 2,5 procent marktaandeel.

Lees ook  Importeurs en reparateurs personenauto’s blinken uit in omzetgroei 2023

Lees ook: VDL Bus Venlo wordt industrieel partner van Camperfixx

Print Friendly, PDF & Email