Keukenhof mag na een jaar lang gewerkt te hebben aan de voorbereidingen, weer niet open door de gevolgen van de coronacrisis. Zaterdag 20 maart zou Keukenhof open zijn gegaan voor bezoekers. Ondanks alle voorbereidingen die ze hebben getroffen om het wereldberoemde bloemenpark te kunnen openen zijn ze onlangs medegedeeld dat ze geen toestemming krijgen om op 20 maart hun deuren weer te openen. Het beroemde bloemenpark wat normaal gesproken veel toeristen aantrekt heeft allerlei maatregelen getroffen en zou dit jaar opengaan als wandelpark, waar volgens hen bezoekers veilig in de buitenlucht van het bloemenpark konden genieten. Keukenhof is 50 voetbalvelden groot en heeft 15 kilometer aan wandelpaden, je zou denken ruimte genoeg. Mensen trekken massaal in de weekenden naar het park of de bossen om heerlijk te wandelen, maar Keukenhof mag niet open.

Bart Siemerink, directeur: “dat we dit jaar weer niet open mogen is een enorme teleurstelling voor iedereen die bij Keukenhof betrokken is. Binnen alle coronaregels is het volstrekt veilig om in Keukenhof een wandeling te maken. Afgelopen jaar werden we overvallen door corona en kon het park niet open. Dit jaar zijn we helemaal voorbereid op corona en is het onbegrijpelijk dat je in ieder park in Nederland mag wandelen, maar niet in Keukenhof.”

Het aantal bezoekers wat toegelaten zou worden in Keukenhof is beperkt, alle gebouwen zouden dicht zijn en tickets zouden alleen vooraf online met een tijdslot besteld kunnen worden. Ook heeft het park mechanische toegangspoorten laten plaatsen zodat er geen fysiek contact zou zijn met andere mensen. Dit alles heeft niet geholpen, het park mag ondanks alle maatregelen die zijn getroffen weer niet open. Het niet open mogen gaan heeft enorme financiële gevolgen. Gisteren heeft Staatssecretaris Mona Keijzer Keukenhof bezocht om in gesprek te gaan en het park te bekijken. Keukenhof heeft het plan waarmee Keukenhof veilig als wandelpark open zou kunnen gaan, aan Mona Keijzer overhandigd. Het bloemenpark zegt dat zodra het mogelijk is om open te gaan, ze dat zullen doen.

“Keukenhof is uniek en ligt er prachtig bij! Ik begrijp de teleurstelling dat het park nog niet open kan, maar ik ben blij met het gesprek wat ik vandaag heb gevoerd en wat ik heb gezien. Dit neem ik weer mee in de gesprekken die we continu voeren binnen het kabinet om te kijken wat er wel kan, wanneer het epidemiologisch beeld dat weer toelaat”, aldus Keijzer.

Lees ook: Mona Keijzer opent eerste praktijktest evenementen

Print Friendly, PDF & Email